Un aplicació mòbil fa més accessibles els habitatges a les persones amb demència

3D Dementia-Friendly Home dibuixa uns mapes amb icones

aplicació demència
L’app identifica els objectes amb icones // Foto: Imatge cedida per Fundació Australia Alzheimer’s Vic

El passat 16 de març va tenir lloc la presentació d’una nova aplicació mòbil anomenada 3D Dementia-Friendly Home programada per la Fundació Alzheimer’s Australia Vic que serveix per ajudar a les persones que pateixen demència a visualitzar la casa amb l’ajuda d’uns mapes i unes icones.

Aquesta nova aplicació segueix els 10 principis d’ambientació per a persones amb demència descrits pels acadèmics Richard Fleming i Kirsty Bennet de la Universitat de Wollongong, que estan orientats a adaptar els habitatges perquè siguin més accessibles per als pacientz. Un dels objectius principals d’aquests principis es reduir l’estimulació visual que causa l’estrès de le persones que pateixen demència.

D’aquesta manera, 3D Dementia-Friendly dibuixa una mena de mapes de l’habitatge que incorporen unes icones que serveixen per distingir els objectes. Cada vegada que es clicla sobre un objecte l’aplicació fa una petita explicació de l’objecte seleccionat.

L’aplicació ja està disponible en les plataformes d’Android i IOS, i encara que està disponible en la versió per a telèfon mòbil, els millors resultats s’obtenen en tauleta, ja que es visualitzen millor tant els mapes com les icones.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*