Campanya audiovisual d’AMPANS per fer visible la doble discriminació de les dones amb discapacitat

Sota el nom ‘Dones valentes, treballadores i amb disCapacitat’

campanya ampans audiovisual discriminació dones discapacitat
La campanya es farà visible a través de les xarxes socials // Foto: AMPANS

Coincidint amb la setmana del 8 de març, AMPANS ha posat en marxa una campanya audiovisual sota el nom ‘Dones valentes, treballadores i amb disCapacitat’ que vol fer visible un col·lectiu de persones que està doblement discriminat; pel fet de ser dona i per tenir una discapacitat. Durant tota la setmana publicarà un vídeo cada dia amb les dones com a protagonistes.

Un dels aspectes en que fa més incidència aquesta campanya és la inclusió laboral de les dones amb discapacitat. La taxa d’atur de les dones amb disCapacitat ha estat tradicionalment més elevada que la dels homes amb discapacitat i que les dones sense discapacitat. Segons l’últim informe de l’Observatori sobre discapacitat i mercat de treball, a Espanya, les dones amb discapacitat presenten un 39% menys d’activitat, un 32% menys de taxa d’ocupació i un 7% més d’atur que les dones sense discapacitat. També el salari anual de les dones amb discapacitat és un 15,5% inferior.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A més dels desavantatges econòmics i professionals, les dones amb discapacitat també pateixen més violència de gènere. Segons la Macroenquesta de violència contra la dona (2015), a Espanya hi ha un 23% de dones amb discapacitat que manifesten haver patit violència física i/o sexual, davant d’un 15% de dones sense discapacitat.

La feina és un aspecte clau per a la plena inclusió de les persones, no només perquè garanteix la seva independència econòmica i afavoreix la seva autodeterminació, sinó també perquè amplia l’espectre de relacions socials i vitals que són normals per a la resta de la població.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*