AMPANS i Capabro obren a Manresa el primer supermercat a Catalunya gestionat íntegrament per persones amb discapacitat

Hi treballen 10 persones amb diferents capacitats

Inauguració supermercat AMPANS Caprabo 3 (1)
Els components de la plantilla durant la inauguració del supermercat a Manresa // Foto: AMPANS

AMPANS i Caprabo han obert el primer supermercat de Catalunya íntegrament gestionat per persones amb discapacitat, que es es troba a la ciutat de Manresa. A l’acte d’inauguració hi van assistir l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el President d’AMPANS, Sebastià Catllà, el Director General d’AMPANS, Toni Espinal, i el Director General de Caprabo, Martin Gandiaga.Aquest projecte d’innovació social obre noves oportunitats per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat i impulsa, a través del contacte directe amb el públic, la visibilitat en la societat de la diversitat de capacitats i aptituds, actuant com a catalitzador per a futures obertures.

Martin Gandiaga, Director General de Caprabo, va destacar que el nou supermercat Caprabo d’AMPANS suposa “un pas històric en el desenvolupament de l’economia social. Per a Caprabo suposa un exemple d’integració i innovació. El supermercat Caprabo d’AMPANS obre oportunitats a les persones amb diferents capacitats”. “El desenvolupament del projecte amb un supermercat, addicionalment, suposa donar visibilitat social a l’extraordinària feina que desenvolupa AMPANS”. “Creiem que és important poder oferir als ciutadans l’opció de comprar en un establiment amb valors diferencials”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Toni Espinal, Director General d’AMPANS, va explicar que “la missió de l’entitat és desenvolupar activitats que generin ocupació, que facin visibles les capacitats de les persones que hi treballen i un supermercat és un exemple magnífic per fer-ho. Tot i que AMPANS té una llarga trajectòria desenvolupant projectes laborals i empresarials, aquest suposa un repte especial perquè és el primer amb un equip format íntegrament per persones amb discapacitat”.

Per la seva prat, Valentí Junyent, Alcalde de Manresa, va destacar que “com a ciutat estem molt orgullosos de ser pioners en projectes com aquest. Aquesta ciutat el que necessita és gent proactiva i amb valors com AMPANS i empreses amb la sensibilitat de Caprabo per assolir conjuntament nous reptes”.

BANER_300X250

El nou supermercat compta amb una sala de vendes de 278 m2 en els quals s’ofereix un assortiment de més de 4.000 productes de marques de fabricants líders, marques pròpies i productes de proximitat, juntament a una amplia oferta d’aliments frescos, especialment fruites i verdures de proximitat i de temporada.

En el supermercat hi treballen 10 persones. Com a pas previ a la seva obertura, aquest projecte ha requerit un estudi de les activitats, temps i complexitat de la botiga per adequar els processos de treball, tasques i funcions que requereixen la gestió d’un supermercat als perfils i capacitats diverses de les persones que componen l’equip de la botiga.

Suposa una iniciativa que, a més de generar feina, permet avançar en la incorporació de diferents perfils de persones amb discapacitat al mercat laboral. És un pas important en l’obertura del model franquiciat de Caprabo a empreses de l’economia social.

El setembre passat, Caprabo va iniciar la comercialització en els seus supermercats dels productes que elabora la Fundació AMPANS. Va introduir a les seves botigues els Formatges Muntanyola. D’aquesta manera, ambdues entitats van reforçar el seu compromís de col·laboració que continuarà amb la introducció, aquest exercici, dels vins Urpina que també produeix la Fundació AMPANS.

1 Comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*