Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSAMPANS entrega els guardons de la 10à edició dels premis per promoure...

AMPANS entrega els guardons de la 10à edició dels premis per promoure la investigació en discapacitat

En un acte conduït per l'artista i comunicador Quim Moya que va omplir l’auditori de la Plana de l’Om a Manresa

ampans premis investigació i innovació en discapacitat
Quim Moya amb artistes del programa L’Art de Viure // Foto: AMPANS

El plaer de l’art i la profunditat del coneixement van convergir durant l’entrega de la 10a edició del Premi d’Investigació i Innovació sobre Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament, que va tenir lloc dimarts a la tarda a la Plana de l’Om de Manresa. Amb l’auditori ple fins a la bandera, l’artista i comunicador Quim Moya va oferir una inspiradora conferència sobre el paper de l’art com a instrument de sensibilització i empoderament, destacant com la investigació i el coneixement poden tenir un impacte profund en la vida de les persones.

Acompanyat a l’escenari per Noèlia Bernal, Oriol Rojo i Nira Sunder, tres talents de l’Art de Viure de la fundació AMPANS, Quim Moya va dirigir una experiència visual en què el públic també va ser protagonista. Amb pinzells en mà, els artistes van crear quatre obres que, en un màgic gest, es van unir per formar un sol quadre, captivant l’atenció de tots els presents. Seguidament, AMPANS va reconèixer els guanyadors dels premis en les categories d’Investigació i Innovació.

El Primer Premi en la categoria d’Investigació va ser atorgat a un treball sobre el maneig del dolor en persones amb paràlisi cerebral no verbal i com aquest afecta la seva qualitat de vida, desenvolupat per un equip de la Universitat de les Illes Balears. Els resultats d’aquesta recerca obren camí al desenvolupament d’eines de mesura del dolor basades en la intel·ligència artificial. En la mateixa categoria, es van reconèixer altres dues investigacions d’alt nivell, provinents de Galícia i Granada.

Pel que fa a la categoria d’Innovació, el jurat va decidir no concedir el primer premi després d’una revisió minuciosa dels projectes presentats. Tanmateix, es van atorgar el segon i tercer premi a propostes que aborden des del realisme virtual la gestió de l’ansietat social en persones amb TEA, i una aplicació anomenada Compartim, dissenyada per facilitar la transició a la vida adulta per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Així, el Premi d’Investigació i Innovació sobre discapacitat intel·lectual, patrocinat per Esteve, ICL Iberia i Control Group, destaca la dedicació dels professionals i equips que treballen per millorar la vida de les persones amb aquestes condicions. Coincidint amb l’acte de lliurament dels premis, l’Auditori de la Plana de l’Om també va acollir l’estrena d’una exposició titulada “Tot el què et puguis imaginar!”, que mostra les obres creades a L’Art de Viure, un projecte que enalteix l’art com a expressió de l’esperit humà i que estarà oberta al públic fins diumenge 21 d’abril.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content