Els alumnes amb discapacitat auditiva tindran més hores de servei d’interpretació el curs vinent

El Govern incrementa la dotació fins a 749.620 euros

intèrprets-servei-persones-sordes-fesoca
Algunes entitats ofereixen el servei d’interpretació en llengua de signes // Foto: BuscaSign

El Govern va acordar ahir autoritzar al Departament d’Ensenyament la contractació del servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC) a l’alumnat amb sordesa que està escolaritzat a Catalunya en l’etapa postobligatòria en la modalitat bilingüe, durant el curs escolar 2017-2018, per un import total de 749.620 euros.

Això permetrà un increment de les hores setmanals d’intèrprets de les 840 actuals a 1.000 el curs vinent. D’aquesta manera, el Govern pràcticament haurà doblat la mitjana setmanal d’hores d’aquest servei des del curs 2015-2016, que era de 581. Mitjançant aquest suport l’alumne té accés lingüístic als continguts curriculars i a qualsevol comunicació verbal que es produeixi en el context d’aula.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els CREDA (Centres de recursos per a deficients auditius) són els responsables d’assignar aquest suport d’intèrpret a l’alumnat amb sordesa, adaptat a les necessitats educatives de l’educació postobligatòria i a les competències de l’alumnat en aquestes edats, i també de realitzar-ne el seguiment. Els criteris pels quals s’assignen els intèrprets són pedagògics i el percentatge d’hores està condicionat a la realitat de cada alumne i a les característiques dels estudis.

Actualment hi ha 10 CREDA distribuïts arreu del territori, que ofereixen atenció des de l’etapa infantil fins a la postobligatòria en diferent intensitat d’acord amb l’edat, l’evolució, les característiques i la necessitat de l’alumne, essent en l’etapa d’infantil i primària on normalment  s’ofereix la màxima atenció. Els professionals del CREDA, que aquest curs sumen prop de 350, són mestres logopedes o mestres especialitzats en audició i llenguatge i psicopedagogs especialitzats en audició, llenguatge i comunicació, i també compten amb el suport d’audioprotetistes especialitzats en audiopròtesi infantil i juvenil.

BANER_300X250

Aquest curs, des de l’etapa infantil als estudis postobligatoris, hi ha un total de 1.939 alumnes amb aquesta discapacitat, dels quals 1.761 fan modalitat oral i 178, bilingüe. Tots els alumnes amb discapacitat auditiva són atesos pels CREDA.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*