Dimecres, 20 gener 2021
Inici Inclusió Social Els alumnes amb discapacitat auditiva tindran més hores de servei d’interpretació el...

Els alumnes amb discapacitat auditiva tindran més hores de servei d’interpretació el curs vinent

intèrprets-servei-persones-sordes-fesoca
Algunes entitats ofereixen el servei d’interpretació en llengua de signes // Foto: BuscaSign

El Govern va acordar ahir autoritzar al Departament d’Ensenyament la contractació del servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC) a l’alumnat amb sordesa que està escolaritzat a Catalunya en l’etapa postobligatòria en la modalitat bilingüe, durant el curs escolar 2017-2018, per un import total de 749.620 euros.

Això permetrà un increment de les hores setmanals d’intèrprets de les 840 actuals a 1.000 el curs vinent. D’aquesta manera, el Govern pràcticament haurà doblat la mitjana setmanal d’hores d’aquest servei des del curs 2015-2016, que era de 581. Mitjançant aquest suport l’alumne té accés lingüístic als continguts curriculars i a qualsevol comunicació verbal que es produeixi en el context d’aula.

ARC Soluciones publi

Els CREDA (Centres de recursos per a deficients auditius) són els responsables d’assignar aquest suport d’intèrpret a l’alumnat amb sordesa, adaptat a les necessitats educatives de l’educació postobligatòria i a les competències de l’alumnat en aquestes edats, i també de realitzar-ne el seguiment. Els criteris pels quals s’assignen els intèrprets són pedagògics i el percentatge d’hores està condicionat a la realitat de cada alumne i a les característiques dels estudis.

Actualment hi ha 10 CREDA distribuïts arreu del territori, que ofereixen atenció des de l’etapa infantil fins a la postobligatòria en diferent intensitat d’acord amb l’edat, l’evolució, les característiques i la necessitat de l’alumne, essent en l’etapa d’infantil i primària on normalment  s’ofereix la màxima atenció. Els professionals del CREDA, que aquest curs sumen prop de 350, són mestres logopedes o mestres especialitzats en audició i llenguatge i psicopedagogs especialitzats en audició, llenguatge i comunicació, i també compten amb el suport d’audioprotetistes especialitzats en audiopròtesi infantil i juvenil.

Aquest curs, des de l’etapa infantil als estudis postobligatoris, hi ha un total de 1.939 alumnes amb aquesta discapacitat, dels quals 1.761 fan modalitat oral i 178, bilingüe. Tots els alumnes amb discapacitat auditiva són atesos pels CREDA.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES