Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa consellera Vergés visita la primera Unitat d’Hospitalització Terapèutica d’Autisme de tot...

La consellera Vergés visita la primera Unitat d’Hospitalització Terapèutica d’Autisme de tot l’Estat

Situada a l’Hospital Universitari Mútua de Terrrassa

alba verges unitat hospitalitzacio persones autisme
La consellera durant la visita a la Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa // Foto: gencat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat la recentment estrenada Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es tracta de la primera unitat d’aquestes característiques a l’Estat espanyol que atén i proporciona tractament integral a infants i adolescents amb autisme que no responen a tractaments previs.

En aquest sentit, la unitat està concebuda per a les persones amb autisme que tenen greus limitacions en el seu funcionament i que necessiten d’un tractament terapèutic intensiu. A més de comptar amb professionals altament especialitzats i d’integrar-se en un context hospitalari segur, la unitat disposa de programes especialitzats per al maneig de les alteracions de conducta.

fiare banca etica crowdfunding

La consellera Vergés va visitar la unitat situada a la planta 2 l’edifici del Centre Vallparadís, que té una superfície de 1.000m2 per proporcionar als usuaris el màxim confort domèstic. Disposa d’una zona de nit amb 12 habitacions i una de dia amb un espai diàfan que serveix com a menjador o espai per tallers i també amb una sala de reclusió i una de psicomotricitat. Per desenvolupar l’activitat assistencial hi ha tres consultoris així com una sala d’estimulació sensorial. A més, la nova unitat que va visitar Vergés, té una gran terrassa exterior que ocupa gairebé un terç de la superfície total de la planta.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES