Diumenge, 28 novembre 2021
IniciEntitatsAGIM Mataró i Maresme celebra 40 anys donant suport a l'autonomia personal

AGIM Mataró i Maresme celebra 40 anys donant suport a l’autonomia personal

agim transport
L’entitat ofereix diferents serveis per garantir l’autonomia personal // Foto: Imatge cedida per AGIM

AGIM Mataró i Maresme (Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) porta quatre dècades oferint serveis per a les persones amb discapacitat física i afectacions neurològiques, medul·lars i danys cerebrals.

Va néixer amb el nom de GIMM (Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) però la institució va decidir al 2011 començar una nova etapa canviant de nom i obrint un nou camí per centrar-se en les necessitats reals de la persona afectada i oferir una atenció integral i qualificada.

diari-discapacitat-300x250e

Des de llavors AGIM proposa un gran ventall de serveis i activitats que promouen la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional, així com també la seva autonomia i qualitat de vida. Tot i que cobreixen les necessitats físiques, neurodegeneratives i cerebrals de Mataró i la comarca, també informen, assessoren i donen resposta a les necessitats de la gent que no presenta una discapacitat reconeguda.

Actualment l’entitat ofereix serveis d’informació i assessorament; valoració neuropsicològica; suport psicològic a l’usuari; suport als familiars; transport adaptat; millora de l’accessibilitat; i assessorament tècnic per l’’adaptació de l’habitatge.

Cal destacar que AGIM és una de les entitats pioneres a Catalunya en facilitar l’accés a habitatges adaptats. Actualment, compten amb 12 pisos tutelats per a persones amb una gran deficiència.

Una oferta de serveis àmplia

L’àmplia oferta d’activitats obertes a tothom que ofereix AGIM són de caire terapèutic, lúdic i de benestar i esportiu: Rehabilitació cognitiva; logopèdia; fisioteràpia; teràpia ocupacional; teràpia amb animals; musicoteràpia; art-teràpia; tai-txi adaptat; Club social; sortides; Reiki; informàtica, natació i tennis taula.

Per últim l’entitat també ofereix diverses activitats de sensibilització, xerrades informatives i actes solidaris com gimcanes, espectacles de dansa integrada i la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Durant els 40 anys d’existència entre l’antiga GIMM i l’actual AGIM, l’entitat s’ha convertit en un referent a la comarca del Maresme, rebent persones derivades d’institucions com l’Hospital de Mataró i l’Institut Guttmann de Barcelona i col·laborant amb la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Hospital de la Vall de Hebron.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES