Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciOPINIÓAdopcions de països de l’Est + Síndrome Alcohòlic Fetal = Desemparament

Adopcions de països de l’Est + Síndrome Alcohòlic Fetal = Desemparament

campanya 25N diba
adopcions dones síndrome alcoholic fetal
És molt important no beure alcohol durant l’embaraç per prevenir el TEAF // Foto: OFD

A l’associació on estic, AFATRAC, hi han molts pares que van fer adopcions d’infants procedents de països de l’Est. Van passar pel procés d’idoneïtat en l’Institut Català d’Acolliment i Adopció (ICAA), deprés per l’Entitat Col·laboradora d’Adopcions Internacionals (ECAI). amb  un cost aproximat de 24.000 euros en dos anys. 

El seguiment que va fer l’ECAI en el cas Rus va ser fins els 9 anys d’edat – en cas d’altres països és fins els 18-, molt extrany.. A l’escola solen detectar caràcter complicat, problemes d’aprenentatge, etc… però sovint ho justifiquen pel fet de ser adoptat, cosa que en molts casos endarrereix molt el diagnòstic de Síndrome Alcohòlic Fetal (SAF), o dit d’una altra manera (embaràs+alcohol). 

Llegint hemeroteca, el 2016 la Generalitat es va plantejar prohibir les adopcions procedents de països de l’Est per la quantitat de menors diagnosticats de SAF, ja que entre 1998-2015 havien estat adoptats 5.120 infants i van detectar el problema. Prohibir noves adopcions i no ajudant les antigues?! Calen serveis mèdics-terapèutics, socials i jurídicss coneixedors del tema. Que cal fer, demandar l’administració per prevaricació?

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Cristina Montseny Figueruelo
Cristina Montseny Figueruelo
Mare de dos nois. Un Tea Asperger (20), i altre amb TDAH i Tea amb problemes conductuals (23). He dedicat molt de temps a esbrinar, investigar i descobrir com afecten les seves condicions a la seva vida. Després jo mateixa he estat diagnosticada i he pogut reconèixer com sent dona s'és diferent i m 'he reconciliat amb el passat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content