Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatLes activacions del Codi Ictus es van reduir un 20% durant les...

Les activacions del Codi Ictus es van reduir un 20% durant les setmanes de confinament a Catalunya

Els pacients van arribar una hora més tard a l’hospital

codi ictus sem
El SEM utilitza el codi RACE creat per investigadors catalans // Foto: gencat

La Fundació Ictus va informar ahir, coincidint amb el Dia Mundial de l’Ictus, que les activacions del Codi ictus s’han reduït un 20% durant les setmanes de confinament, en comparació a les setmanes anteriors, segons el registre Codi ictus Catalunya (CICat) i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

Per contra, els pacients d’ictus van arribar una hora més tard a l’hospital, una dada preocupant ja que es tracta d’una malaltia aguda, i que el temps de reacció és un factor clau per administrar el millor tractament i reduir les seqüeles. Aquesta situació del codi ictus es va tornar a normalitzar a partir del mes de juny, amb la nova normalitat.

fiare banca etica crowdfunding

Però la pandèmia també ha tingut conseqüències sobre la rehabilitació i els controls posteriors dels supervivents d’ictus. Fins a 6 de cada 10 pacients no van poder seguir programes de rehabilitació presencial durant el confinament, tot i que la majoria van rebre seguiment telefònic i telemàtic adequat, segons una enquesta realitzada des del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral a mig miler de pacients. Un 95% dels pacients van seguir adequadament el tractament de prevenció i van tenir un bon control dels factors de risc.

D’altra banda, la Fundació Ictus va presentar ahir en un acte per la commemoració del Dia Mundial de l’Ictus, el programa ABRIC, que ofereix assessorament gratuït de forma telemàtica a les persones que han patit un ictus i necessiten a algú que els guiï en el procés de recuperació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES