72 municipis demanen a la Diputació suport emocional per reduir l’estrès de les persones cuidadores

La corporació dona aquest servei des del 2009

diputació grups suport emocional persones cuidadores
Es tracta d’un espai de relació i intercanvi d’experiències // Foto: Diputació de Barcelona

Un total de 72 municipis han demanat a la Diputació de Barcelona que els organitzi un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua perquè persones cuidadores no professionals del municipi puguin disminuir l’estrès que es deriva de tenir al seu càrrec persones en situació de dependència. És un recurs que la corporació ofereix als ajuntaments des del 2009.

Aquest servei, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l’impacte negatiu que de vegades poden experimentar els cuidadors i, per tant, a millorar també la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El recurs ofert consisteix a organitzar grups que consten de entre 10 i 16 sessions d’una hora i mitja per a cada municipi que ho sol·licita, conduïdes per un psicòleg. Les persones que hi participen s’han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i a assistir a totes les sessions. No es tracta d’un curs de formació. És un espai de relació i intercanvi d’experiències, per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*