Divendres, 14 juny 2024
IniciDRETS75 dones amb discapacitat inicien un programa d’apoderament i integració sociolaboral

75 dones amb discapacitat inicien un programa d’apoderament i integració sociolaboral

programa treball dones
Les participants faran itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral // Foto: ADFO

Un total de 75 dones amb discapacitat de Barcelona i voltants participaran al “Programa d’Empoderament i Activació per a l’Ocupació” que ha engegat a Catalunya l’Associació Dones No Estàndards amb l’objectiu de fomentar l’apoderament i potenciar la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa pretén, a partir de la intervenció individual i grupal i d’itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral, cobrir la necessitat de empoderar a les dones amb discapacitat com a procés que fomenta la seva autonomia social i econòmica i que serveix com a motor per a l’activació i l’ocupació en aquelles dones amb discapacitat en desocupació de llarga durada i/o en situació de major vulnerabilitat.

Les participants en el programa realitzaran un itinerari personalitzat d’inserció sociolaboral; sessions grupals de suport psicosocial; coaching grupal orientat a les habilitats prelaborals i alfabetització tecnològica i seguiment a nivell individual per a la consecució d’objectius i metes específiques plantejades amb cada beneficiària.

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa es desenvolupa a nivell estatal gràcies al conveni establert entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE). Per aquest motiu, també es treballarà de forma coordinada amb el Programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa”, en el qual també col·labora COCEMFE i que oferirà orientació laboral i intermediació per a l’ocupació a les beneficiàries del programa en cerca activa d’ocupació.

Paral·lelament es duran a terme accions de formació i/o sensibilització en matèria de gènere i discapacitat enfocades a la centralitat del treball com a perspectiva fonamental per a l’apoderament i independència de la dona amb discapacitat.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content