Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialEl COCARMI demana al Govern garantir l’accés a la universitat de les...

El COCARMI demana al Govern garantir l’accés a la universitat de les persones amb discapacitat

universitat de girona
Universitat de Girona // Foto: Imatge de la web de la Universitat de Girona

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, va mantenir ahir una trobada amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, per demanar-li més suport als universitaris amb discapacitat per tal de garantir-los l’accés a aquesta etapa de formació i, així, poder seguir els estudis en igualtat de condicions que la resta d’alumnes.

L’entitat va reclamar al conseller més suport de la Generalitat als programes i serveis que han dissenyat les universitats catalanes per atendre les necessitats dels estudiants, del professorat i del personal d’administració i serveis amb discapacitat.

fiare banca etica crowdfunding

Concretament el COCARMI va proposar transformar el projecte UNIDISCAT en un centre de referència sobre universitat i discapacitat, que vetlli pels suports i l’educació inclusiva a l’alumnat universitari amb discapacitat, avançar en la formació del professorat a tots els nivells (incloent postgraus i doctorats) per poder treballar en entorns educatius inclusius i ampliar les beques i ajut a l’estudi a tots els universitaris amb discapacitat.

En la trobada, el president del COCARMI, Antonio Guillén, va recordar que “en els darrers 10 anys les universitats han avançat molt en la inclusió de les persones amb discapacitat. Tot i així, només un 1 per cent dels alumnes universitaris tenen algun tipus de discapacitat i, per tant, encara queda molt camí per fer”. “A més, tenint en compte que l’índex d’atur és més baix entre les persones amb formació universitària, i que només el 8,4 per cent de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris, és necessari invertir en la formació dels nostres joves amb discapacitat per facilitar-los el camí cap al món laboral”, va afegir Guillén.

A banda de tractar altres temes en matèria de formació, el COCARMI va aprofitar la trobada per fer entrega a Baiget del document Prioritats de les persones amb discapacitat, les seves famílies i les entitats que les representen en l’àmbit competencial de la conselleria d’Empresa i Coneixement, que inclou, entre d’altres, prioritats en matèria de turisme accessible, de suport a l’emprenedoria de les persones amb discapacitat, d’informació al consumidor amb discapacitat i d’impuls de la recerca en camps que millorin la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES