La 37a Jornada Escolar de Bàsquet converteix Badalona en la ciutat de l’esport adaptat

Hi van participar 349 joves esportistes amb discapacitat intel·lectual

Badalona jornada escolar bàsquet esport adaptat
El nombre de participants ha augmentat gràcies a la col·laboració amb la Fundación Leo Messi // Foto: Special Olympics Catalunya

La ciutat del bàsquet, Badalona, va tornar a ser també la ciutat de l’esport adaptat i inclusiu el passat cap de setmana amb la celebració de la 37a Jornada Escolar de Bàsquet que va tenir lloc a les pistes del Centre Comercial Màgic amb la participació de 17 escoles d’educació especial i un total de 349 joves esportistes que es van dividir en 27 equips diferents.

Per a tots els alumnes va ser una oportunitat excel·lent per retrobar-se amb altres companys i companyes i passar un matí esportiu fora de l’escola i posar en pràctica tots els entrenament setmanals que fan a l’escola. La competició es va dividir en diferents grups segons els equips, oferint la possibilitat de realitzar proves adaptades per tal que tots els nens i nenes amb diferents capacitats poguessin participar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’edat dels participants era entre 8 i 20 anys i provenien de tot Catalunya. De Ripoll l’Escola Ramon Suriñach; Rubí a l’Associació Esportiva Barcelona; de terres lleidatanes és la Llar de Sant Josep, L’Estel de Balaguer; de Figueres el centre Mare de Deu del Mont; Les Aigües de Mataró; CEE Tilmar de Montblanc; Escola Marià Felip de Gavà, l’Escola Xaloc de Sabadell; el Centre Esportiu Solc de Tarragona; Font de l’Abella de Girona; l’Escola Jeroni de Moragas; l’Alba de Reus i de la capital catalana l’Escola Nen Déu, l’ACIDH, l’Escola Taiga i la Ginesta.

A la jornada van assistir la regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Badalona Laia Sabater; Pablo Díaz, assessor d’esports i Francesc Ribot, regidor de Badalona Justa Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona;  l’exjugador de bàsquet professional Xavier Crespo. També hi van ser presents Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL i vicepresident de Special Olympics Catalunya, i membres de les dues juntes directives com són Toni Garrich, Joan Lluís Monteys i Pere Prat.

BANER_300X250

El nombre de participants en les darreres edicions de les Jornades Escolars és molt superior gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té signat amb la Fundación Privada Leo Messi. El projecte “Esport a l’escola” permet subvencionar part de la participació dels nens i nenes en les diferents Jornades Escolars. Durant la temporada esportiva també es fomenten els campionats escolars d’atletisme, natació i futbol.

La jornada es va poder celebrar gràcies a la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Cruyff, la Fundación Privada Leo Messi i Special Olympics Catalunya.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*