Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatRutes accessibles per persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual al parc...

Rutes accessibles per persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual al parc de l’Alt Pirineu

parc alt pirineu rutes accessibles mobilitat reduïda
La passarel·la s’ha construït a la principal entrada del parc // Foto: Territori i Sostenibilitat

A partir d’ara les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual podran gaudir d’una ruta accessible al Parc Natural de l’Alt Pirineu en el bosc de Sant Joan de l’Erm, a Montferrer i Castellbó, després que s’hagi instal·lat una passarel·la per facilitar l’accés des del refugi de la Basseta.

El recorregut d’aquesta manera es converteix en un itinerari terapèutic que permet recórrer el bosc de pi vermell i avets, amb arbres de grans dimensions, on es pot gaudir del cant dels ocells. El passeig al parc lleidatà finalitza amb una vista panoràmica de la Vall de Santa Magdalena on està previst construir una torre elevada.

fiare banca etica crowdfunding

Les persones amb discapacitat visual tenen al seu abast diferents cartells interpretatius sobre la flora i la fauna amb una part en sistema Braille. A més també poden tocar i reconèixer alguns elements naturals, com branques i troncs de diferents arbres i arbusts.

La passarel·la s’ha construït a Sant Joan de l’Erm perquè és una de les principals portes d’entrada al Parc, on moltes visites es fan a l’hivern per la pràctica de l’esquí nòrdic i la utilització de raquetes d’esquí.

L’obra d’aquesta passarel·la s’ha construït en dos fases, que han estat finançades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb una inversió de 30.000 euros, i amb l’actuació directa de la Fundació Bancària La Caixa per valor de 60.000 euros, a través de la Fundació Integra Pirineus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES