Rutes accessibles per persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual al parc de l’Alt Pirineu

S’ha instal·lat una passarel·la al bosc de Sant Joan de l’Erm

parc alt pirineu rutes accessibles mobilitat reduïda
La passarel·la s’ha construït a la principal entrada del parc // Foto: Territori i Sostenibilitat

A partir d’ara les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual podran gaudir d’una ruta accessible al Parc Natural de l’Alt Pirineu en el bosc de Sant Joan de l’Erm, a Montferrer i Castellbó, després que s’hagi instal·lat una passarel·la per facilitar l’accés des del refugi de la Basseta.

El recorregut d’aquesta manera es converteix en un itinerari terapèutic que permet recórrer el bosc de pi vermell i avets, amb arbres de grans dimensions, on es pot gaudir del cant dels ocells. El passeig al parc lleidatà finalitza amb una vista panoràmica de la Vall de Santa Magdalena on està previst construir una torre elevada.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les persones amb discapacitat visual tenen al seu abast diferents cartells interpretatius sobre la flora i la fauna amb una part en sistema Braille. A més també poden tocar i reconèixer alguns elements naturals, com branques i troncs de diferents arbres i arbusts.

La passarel·la s’ha construït a Sant Joan de l’Erm perquè és una de les principals portes d’entrada al Parc, on moltes visites es fan a l’hivern per la pràctica de l’esquí nòrdic i la utilització de raquetes d’esquí.

BANER_300X250

L’obra d’aquesta passarel·la s’ha construït en dos fases, que han estat finançades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb una inversió de 30.000 euros, i amb l’actuació directa de la Fundació Bancària La Caixa per valor de 60.000 euros, a través de la Fundació Integra Pirineus.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*