Dolors Bassa felicita la nova ministra de Sanitat i li recorda els deures pendents amb Catalunya

La consellera li envia una carta adjuntant l’Informe sobre l’Estat dels Serveis Socials a Catalunya 2016

carta-bassa-felicitacio-ministra-sanitat
La consellera va adjuntar a la carta l’Informe sobre l’Estat dels Serveis Socials a Catalunya // Foto: gencat

La consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va enviar ahir una carta de felicitació a la nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, després del seu nomenament per part del president del Govern espanyol. Bassa li ha desitjat sort i encert en la nova etapa i ha aprofitat l’ocasió per adjuntar-li l’Informe sobre l’Estat dels Serveis Socials a Catalunya 2016 redactat pel Consell General de Serveis Socials.

En la missiva, Bassa li ha recordat a la nova titular de Sanitat la palesa reducció de partides socials de l’Estat cap a Catalunya durant els darrers anys, a la vegada que li manifestat la voluntat de tenir una trobada personal per aprofundir en l’anàlisi d’aquesta situació.

El document -estudiat per l’últim Consell Executiu abans de remetre’l al Parlament tal com marca la Llei catalana de serveis socials- constata com l’assignació de l’Estat a programes socials a Catalunya ha patit una reducció del 88,2% en el període 2011-2015. En relació amb el sistema de la dependència, l’aportació de l’Estat el 2015 ha estat del 18% mentre que l’aportació de la Generalitat ha estat d’un 82%, una diferència que s’accentua des de 2011 tot i que la legislació estableix la necessitat de finançar els serveis i les prestacions a parts iguals.

L’Informe també assenyala que des del 2008 11 dels 16 programes socials cofinançats per l’Estat han estat suprimits o han quedat sense dotació pressupostària.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*