300 alumnes participen a la Jornada Llavors de Futur d’Emprenedoria Social Jove de Tàrrega

També adreçada a alumnes amb necessitats educatives especials

llavors futur emprenedoria social jove tàrrega
La jornada es va celebrar al Ateneu Teatre de Tàrrega // Associació Alba

Ahir es van presentar diversos projectes d’emprenedoria social jove a la Jornada Llavors de Futur d’Emprenedoria Social que es va celebrar a l’Ateneu Teatre de Teatre de Tàrrega i en el que van participar prop de 300 alumnes dels centres educatius de la ciutat.

L’acte, impulsat per la Comissió d’Homenatge a Mossèn Josep Garriga, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, va servir per fomentar que els joves proposin idees amb un impacte positiu en les persones i el territori, a partir de conèixer les experiències d’altres emprenedors joves que han portat a terme iniciatives transformadores en el seu entorn.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El primer projecte presentat va ser Polseres Candela, on la seva impulsora, Candela Romero, va explicar que “cada any es diagnostiquen 1.200 casos de càncer infantil i un 20% dels pacients no aconsegueix superar la malaltia. Els diners que recaptem amb les polseres són per a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu perquè la majoria dels recursos destinats a la investigació són per al càncer d’adults, però no per als infants”. Aquest projecte ha aconseguit recollir gairebé 1,3 milions d’euros.

El segon projecte presentat va córrer a càrrec d’Emma Yang, de només 13 anys, que és la creadora de l’aplicació ‘Timeless’. Aquesta app millora el dia a dia de les persones amb Alzheimer i fa èmfasi en com ajudar als pacients a comunicar-se amb la seva família i amics, tenint en compte els efectes de la malaltia en la qualitat de vida de la persona. “Al món hi ha 50 milions de persones que tenen Alzheimer, com la meva àvia. Al 2050, es preveu que creixi fins als 130 milions. Timeless és una aplicació que permet millorar el dia a dia dels pacients. He investigat extensament sobre la malaltia i he vist que estimular la memòria a través de l’ordinador o d’una aplicació mòbil per mirar fotos, comunicar-se i mantenir-se unit als éssers estimats, pot ajudar a desaccelerar el deteriorament cognitiu”.

BANER_300X250

El darrer projecte que es va presentar a la jornada va ser el de Javier Bara, El Rei del Tomàquet Rosat, que ha convertit un projecte de recerca de l’escola en una empresa real gràcies a la recuperació i comercialització d’una espècie de tomàquet originari de Barbastre, d’on és el seu pare. “La meva experiència com a emprenedor m’ha servit per tenir clar que és important creure en un mateix, invertir en tu i sobretot anar a poc a poc, però sempre seguint el teu objectiu i perseguint-lo fins al final” ha detallat a la jornada de Llavors de Futur.

Llavors de Futur és un projecte que creu que un altre món és possible i aposta per difondre models socials i econòmics alternatius com és el cas de les cooperatives d’alumnes, que potencien la capacitat emprenedora i d’implicació dels joves a la comunitat. “A la nostra escola, tenim gairebé 20 cooperatives d’alumnes. En la meva, ens dediquem a reciclar oli en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels. Una part dels beneficis es destinen a entitats socials i una altra part és per als nostres projectes al centre” ha explicat la Marina Iturbe, alumna de l’Escola Petit Món – Felisa Bastida. “Els propis alumnes són els qui prenen les decisions, gestionen les cooperatives i escullen l’activitat que volen fer que pot ser des de música, recollida de roba, voluntariat social, etcètera. És una manera d’aprendre valors com l’emprenedoria, la solidaritat o la responsabilitat que els hi seran útils en un futur i més si volen muntar una empresa” ha matisat la Marta Rebollar, directora de l’Escola Petit Món – Felisa Bastida.

A més de la jornada, Llavors de Futur promou un Concurs d’Idees entre els estudiants de 4t d’ESO i Cicles Formatius, i els alumnes amb necessitats educatives especials d’entre 16 i 21 anys dels centres educatius de Tàrrega. La finalitat és promoure que presentin idees innovadores, transformadores, amb un impacte positiu en les persones i el territori, que protegeixin el medi ambient o que facin servir les noves tecnologies al servei de les persones. El Concurs d’Idees Llavors de Futur estarà obert fins al 15 de maig del 2018.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*