El curs 2016-17 començarà amb més suport a l’escola inclusiva a Tarragona

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament presenta les principals dades

roda premsa curs escola inclusiva tarragona
Roda de premsa on es van donar les principals dades del nou curs // Foto: gencat.cat

El curs 2016-17 començarà amb més alumnes, més plantilla docent i més suport a l’escola inclusiva. Així, el proper curs s’estrenarà amb un total d’132.580 alumnes matriculats, fet que suposa un increment de 2.558 més respecte el passat curs. D’aquests, 96.281 alumnes s’inscriuen al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, i 18.469 a batxillerat i formació professional.

A Tarragona, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Sílvia Rodes, va presentar divendres passat en roda de premsa les principals dades i novetats del curs 2016-2017. La directora va destacar que “hi haurà més docents, més alumnes, més suport a l’escola”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Referent a l’escola inclusiva, la directora Rodes va explicar l’increment del suport a l’escola inclusiva i als alumnes amb necessitats educatives específiques per al curs 2016-17. S’incrementa en 6 el nombre d’Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE), fins un total de 59. Com va aprovar el Govern aquesta setmana, a l’octubre s’engega un pla pilot per a desenvolupar els Itineraris formatius específics (IFE) per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada, amb 9 places en 1 . S’augmenten també les aules integrals de suport –un total de 1- . Alhora, es manté la continuïtat de 35 professionals d’atenció educativa del passat curs, en el marc del programa d’escola inclusiva i d’atenció a la diversitat.

Tot aquest suport, va manifestar Sílvia Rodes, posa de manifest el compromís del Departament d’Ensenyament envers l’escola inclusiva. Va recordar que durant el passat curs el Departament va treballar amb entitats, experts i professionals d’aquest àmbit per elaborar el decret d’escola inclusiva que s’aprovarà durant el curs escolar que ara s’inicia.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*