21.4 C
Barcelona
Dijous, 9 juliol, 2020

13 universitats catalanes ofereixen beques de pràctiques a estudiants amb discapacitat

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...

acord beques Fundació Once i Crue
Acord entre la Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas // Foto: ONCE

La Universitat Abat Oliba CEU, la Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la de Girona, la Internacional de Catalunya, la de Lleida, la Universitat Oberta de Catalunya, la Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Ramon Llull, la Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i l’Escola Universitària de Disseny i Engeniería de Barcelona (ELISAVA), participaran a Catalunya en el programa de beques de pràctiques per a estudiants universitaris amb discapacitat que ofereix la Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas.

A aquest programa, que compta amb la cofinanciació del Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social 2014-2020, hi accediran un total de 300 alumnes amb discapacitat de 76 universitats i els 6 centres adscrits a tota Espanya.

L’objectiu és facilitar l’accés d’aquests estudiants a una primera experiència laboral a través de pràctiques acadèmiques externes i d’aquesta manera millorar les seves oportunitats laborals i la seva carrera professional.

La durada d’aquestes pràctiques seran de 3 mesos, ampliables a mig any a instància de les empreses, en jornades de 25 hores setmanals amb l’horari pactat entre l’empresa i l’estudiant. Es podran desenvolupar en grans empreses, pimes, microempreses, entitats d’economia social i del tercer sector, així com en diferents entitats públiques i privades. La primera convocatòria de Programa es desenvoluparà durant el curs acadèmic 2016/2017 i les pràctiques podran realitzar-se fins el 30 d’octubre del 2017.

Podran realitzar aquest programa de pràctiques alumnes universitaris que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%; estiguin matriculats en qualsevol ensenyament oficial o pròpia de grau i/o màster impartida per la Universitat o el pels Centres adscrits participants i que tinguin superats crèdits suficients del corresponent títol universitari corresponent.

La convocatòria donarà prioritat als alumnes d’últim curs i no podran mantenir relació contractual de tipus laboral, de prestació de serveis o similar en el moment de gaudir de la beca.

Els alumnes interessats hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web de la Fundació ONCE. El període d’inscripció s’iniciarà l’1 de novembre i romandrà obert fins el 31 de desembre de 2016. El període de pràctiques començarà a partir de l’1 de febrer de 2017 i podran ser desenvolupades fins el 31 d’octubre de 2017.

- Advertisement -

11 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Guies d’Arrel, guies de muntanya que fan de la natura una experiència 100% inclusiva

Guies d'Arrel és un projecte de guies de muntanya inclusius, dedicat a...

Finestrelles envia àpats solidaris a domicili en benefici de la discapacitat intel·lectual

La Fundació Finestrelles juntament amb el xef Ezequiel Devoto del Restaurant Olivos han unit esforços aquest any...

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple combina enguany el format online i el presencial

https://www.youtube.com/watch?v=5FWw_zWPD2Y&feature=emb_logo El proper 12 de juliol arriba una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que enguany...

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -