13 universitats catalanes ofereixen beques de pràctiques a estudiants amb discapacitat

Convocades per la Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas

acord beques Fundació Once i Crue
Acord entre la Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas // Foto: ONCE

La Universitat Abat Oliba CEU, la Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la de Girona, la Internacional de Catalunya, la de Lleida, la Universitat Oberta de Catalunya, la Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Ramon Llull, la Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i l’Escola Universitària de Disseny i Engeniería de Barcelona (ELISAVA), participaran a Catalunya en el programa de beques de pràctiques per a estudiants universitaris amb discapacitat que ofereix la Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas.

A aquest programa, que compta amb la cofinanciació del Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social 2014-2020, hi accediran un total de 300 alumnes amb discapacitat de 76 universitats i els 6 centres adscrits a tota Espanya.

BANER_300X250

L’objectiu és facilitar l’accés d’aquests estudiants a una primera experiència laboral a través de pràctiques acadèmiques externes i d’aquesta manera millorar les seves oportunitats laborals i la seva carrera professional.

La durada d’aquestes pràctiques seran de 3 mesos, ampliables a mig any a instància de les empreses, en jornades de 25 hores setmanals amb l’horari pactat entre l’empresa i l’estudiant. Es podran desenvolupar en grans empreses, pimes, microempreses, entitats d’economia social i del tercer sector, així com en diferents entitats públiques i privades. La primera convocatòria de Programa es desenvoluparà durant el curs acadèmic 2016/2017 i les pràctiques podran realitzar-se fins el 30 d’octubre del 2017.

Podran realitzar aquest programa de pràctiques alumnes universitaris que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%; estiguin matriculats en qualsevol ensenyament oficial o pròpia de grau i/o màster impartida per la Universitat o el pels Centres adscrits participants i que tinguin superats crèdits suficients del corresponent títol universitari corresponent.

La convocatòria donarà prioritat als alumnes d’últim curs i no podran mantenir relació contractual de tipus laboral, de prestació de serveis o similar en el moment de gaudir de la beca.

Els alumnes interessats hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web de la Fundació ONCE. El període d’inscripció s’iniciarà l’1 de novembre i romandrà obert fins el 31 de desembre de 2016. El període de pràctiques començarà a partir de l’1 de febrer de 2017 i podran ser desenvolupades fins el 31 d’octubre de 2017.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*