Arrenquen els espectacles del 10è Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI)

Amb vuit companyies de teatre nacional, estatal i internacional

liant la troca espectacles teatre 10è fiti
Liant la Troca serà una de les companyies que actuarà en el Festival // Foto: FITI

Avui comença la programació d’espectacles teatrals del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI) de Santa Coloma de Gramenet, que arriba enguany a la seva 10a edició i acumula 20 anys d’existència, treballant per la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional al món de la cultura i la creativitat.

La programació teatral del FITI 2017 tindrà lloc al Teatre Josep Maria de Sagarra durant els dies 9, 10, 11 i 12 de novembre, sota el lema “Posa’t a les meves sabates i vine al teatre”.

La proposta de programació d’enguany del FITI inclou vuit companyies de teatre provinents de l’àmbit nacional, estatal i internacional Una programació al gust i a l’abast de tothom (és gratuïta en la majoria de casos) que inclou prop d’una desena d’espectacles de dansa i dansa integrada, de teatre per a infants, joves i adults i espectacles de música.

Destaca la inclusió en el programa de la companyia anglesa Anjali, que ve a presentar la peça de dansa “Genius”; així com la proposta teatral “Nadie”, de la companyia segoviana Teatro Paladio.

Del territori català, la companyia de Granollers Liant la Troca continua oferint espectacles de dansa integrada de gran qualitat, en aquest cas, amb “SIN-CON-TACTO”; mentre que aterra al festival procedents de Tarragona la proposta “Pic-nic”, de la cia. Amanida Teatre.

També de Tarragona, però explorant el teatre per a joves, arriba “Camins forçats, una peça de teatre que reflexiona sobre el drama dels refugiats. Pels més petits, la cia POT Teatre ofereix una reinterpretació de l’espectacle clàssic “Els músics de Bremen”.

No podien faltar propostes de Barcelona, com l’obra autobiogràfica “Cristian” de la cia. T de Tullido i l’espectacle musical “Carícies del mar”, iniciativa del Centre ocupacional Bogatell. Tampoc en podien faltar de la mateixa ciutat de Santa Coloma, on Alquimistes Teatre representa “Donde manda el amor no manda capitán” una obra teatral de producció pròpia per a tots els públics, dirigida per les també directores artístiques del FITI, Verónica Ramírez i Francia Gajardo.

A més, durant els dies del festival, s’organitzarà una taula de debat i reflexió oberta sota el títol ‘L’Art en la discapacitat i la discapacitat en l’art. Reptes i perspectives’ amb professionals del sector teatral i l’àmbit social. Tindrà lloc el dissabte 11 de novembre a les 18h.

També s’organitza dues sessions de cinefòrum amb pel·lícules que aborden la temàtica de la inclusió social de les persones amb discapacitat amb les pel·lícules “Yo también” (Álvaro Pastor y Antonio Naharro) i el documental “Vides diverses” (ECOM).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*