Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDretsVoluntaris i nens en risc d’exclusió social participen al “Dia del Voluntari...

Voluntaris i nens en risc d’exclusió social participen al “Dia del Voluntari de “la Caixa”

dia de voluntaris de la Caixa
El Dia dels Voluntaris de “la Caixa” va aplegar a voluntaris i nens // Foto: Imatge cedida per Obra Social “la Caixa”

Més de 41 ciutats i municipis de tot l’Estat van celebrar dissabte passat el Dia del Voluntari de “la Caixa”, una jornada en  benefici de 9.000 infants en situació de vulnerabilitat que formen part del 28,8% de menors de 16 anys que a Espanya viuen per sota del llindar de la pobresa.

A la jornada hi van participar 1.100 voluntaris que van centrat els seus esforços a convertir la sisena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de reconeixement dels valors que els caracteritzen: treball en equip, altruisme, responsabilitat, compromís, respecte, empatia, tolerància, etc.

Banner 300x250px EnBucle

El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, va ser l’encarregat d’inaugurar les diverses activitats de la jornada manifestant que “els voluntaris de ”la Caixa” són l’arquetip de la solidaritat, de l’esforç anònim i desinteressat per oferir oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat i fer possible que el conjunt de la societat avanci. Només amb l’ajuda dels voluntaris, els millors ambaixadors de l’Obra Social, som capaços d’arribar a les persones que ho necessiten quan més ho necessiten”.

El Dia del Voluntari de ”la Caixa” es va celebrar a tot el territori espanyol, en col·laboració amb les entitats socials que treballen en el programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”, les línies d’actuació del qual se centren en l’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió social.

Paral·lelament a les activitats artístiques i esportives organitzades per cada associació de voluntaris de ”la Caixa”, en totes les jornades s’ha impulsat la tercera edició del Concurs de Dibuix del Dia del Voluntari de ”la Caixa”. Sota el lema “Comparteix la teva ànima”, la iniciativa dels voluntaris consisteix a ajudar que els menors deixen volar la imaginació i facin un dibuix que reflecteixi les emocions, les experiències i els valors viscuts durant aquesta jornada.

Des que el programa va començar, uns 8.500 voluntaris de ”la Caixa” han dedicat part del seu temps lliure a atendre més d’un milió de persones vulnerables en un total de 13.550 activitats a tot el país

CaixaProinfància, el programa d’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió de l’Obra Social ”la Caixa”, ha arribat a més de 259.000 infants i les seves famílies des de l’any 2007, cosa que s’ha traduït en una inversió de 361 milions d’euros a les ciutats espanyoles principals.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content