Dilluns, 24 març 2025
IniciAGENDA"Voler-la és crear-la": Un documental que encén la flama de la inclusió...

“Voler-la és crear-la”: Un documental que encén la flama de la inclusió educativa

El proper 14 de setembre a les 17 hores es farà un passi a la Sala d’actes de la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

"Voler-la és crear-la": Un documental que encén la flama de la inclusió educativa
Cartell del documental “Voler-la és crear-la” // Foto: creemoseneducacioninclusiva.com

Després d’anys de treball conjunt i d’una intensa tasca d’investigació, el moviment “Voler-la és crear-la”, creat al 2018 dins d’un projecte de recerca de la Facultat d’Educació de Màlaga, va culminar el seu treball amb amb l’estrena del documental homònim. Aquesta producció audiovisual, dirigida per la xilena Cecilia Barriga, és molt més que una simple pel·lícula; és una crida a l’acció, un clam per la justícia educativa i una celebració de la diversitat.

Històries que commouen i transformen

A través de commovedores històries d’estudiants, famílies i docents, el documental ens submergeix en la realitat de la inclusió educativa a Espanya. Des de la lluita legal d’una família pel dret del seu fill a estudiar en una escola ordinària fins al procés de transformació d’un col·legi per adaptar-se a les necessitats de tot el seu alumnat, cada testimoni és un reflex de la tenacitat i l’esperança d’aquells que creuen en un futur més just.

Després de diverses projeccions a diferents espais i àmbits geogràfics, ara es podrà veure a la Sala d’actes de la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, a partir de les 17 hores del proper dimarts 14 de setembre.

Més enllà del documental, el moviment “Voler-la és crear-la” continua treballant per visibilitzar la necessitat d’una educació inclusiva, sensibilitzar la societat i pressionar les institucions perquè adoptin polítiques educatives més justes i equitatives.

Per què és important la inclusió educativa?

  • Equitat: Garanteix que tots els estudiants, independentment de les seves característiques o necessitats, tinguin les mateixes oportunitats.
  • Qualitat: Millora la qualitat de l’educació per a tots els estudiants, fomentant l’aprenentatge col·laboratiu i el desenvolupament de competències clau per al segle XXI.
  • Cohesió social: Contribueix a construir una societat més justa i equitativa, on es valori la diversitat i es promogui la convivència.
  • Desenvolupament personal: Permet als estudiants desenvolupar tot el seu potencial i assolir les seves metes personals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES