La Fundació Viver de Bell-lloc, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, PIMEC, UEI i AIBV, lidera la primera edició de la Jornada de Salut Mental i Empresa, iniciativa que respon a un dels desafiaments més urgents del món laboral : l’absentisme provocat pel malestar emocional. Amb el títol “Estratègies per reduir l’absentisme: la millora del benestar a l’empresa”, aquesta jornada pretén posicionar la salut mental com una prioritat a l’agenda empresarial, oferint eines concretes per millorar el benestar als llocs de treball i , alhora, la productivitat i sostenibilitat de les empreses.
En un moment en què les organitzacions han de replantejar les seves polítiques de recursos humans, la jornada a dalt com una oportunitat per abordar la relació directa entre el benestar emocional dels treballadors i el seu rendiment. Les baixes laborals relacionades amb problemes de salut mental han augmentat de manera alarmant, afectant tant la qualitat de vida dels empleats com l’eficiència de les empreses.
La jornada compta amb un programa que reunirà experts en salut mental i gestió empresarial, que compartiran perspectives i experiències sobre temes clau com el benestar al lloc de treball, la gestió emocional i la creació de llocs de treball inclusius i resilients. A través de ponències, taules rodones i presentacions de casos pràctics, s’exposaran estratègies que ja han demostrat ser efectives per millorar la salut mental als equips de treball, contribuint així a la competitivitat i sostenibilitat de les organitzacions.
Carlos Sopeña, director de Viver de Bell-lloc, va destacar la importància de la salut mental com a element central de qualsevol empresa, subbratllant que la seva entitat treballa per a promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat , especialment aquelles amb discapacitat o trastorns de salut mental severa. Va considerar aquesta jornada com una oportunitat per compartir l’enfocament de Viver de Bell-lloc i impulsar un canvi positiu en la cultura empresarial.
Monte Ramon, responsable de planificació estratègica de TAPLA, va afirmar que és possible combinar benestar i productivitat, i que les estratègies empresarials aplicades per la seva companyia han estat claus per enfortir els equips i millorar els resultats. Per la seva banda, Cristina Gutiérrez, CEO de Granja Ability Training Center, va remarcar que els equips compromisos i feliços són el motor de qualsevol organització, i va destacar la necessitat de crear empreses més humanes i eficients. Clara Gabriel, responsable d’assessorament i acompanyament a empreses de Viver de Bell-lloc, ha recordat que la responsabilitat empresarial en matèria de salut mental és, a més d’un deure ètic, una estratègia per garantir el benestar de les persones treballadores i la sostenibilitat a llarg termini de les empreses.
L’esdeveniment oferirà una visió pràctica i transformadora, amb la presentació de solucions reals per gestionar la salut mental en l’àmbit laboral. Es tractaran aspectes com l’absentisme laboral causat per problemes emocionals i es plantejaran solucions innovadores que puguin marcar un punt d’inflexió en la gestió del benestar a les empreses.
A més, la jornada té com a objectiu crear un espai on les empreses puguin reflexionar i explorar noves vies per garantir el benestar dels seus equips, assegurant alhora la seva competitivitat i viabilitat futura. La inscripció per a l’esdeveniment es pot realitzar en línia, i es preveu que sigui un punt de trobada clau per a líders empresarials, professionals de recursos humans i experts en salut mental, decidits a impulsar el canvi cap a una cultura corporativa més saludable i sostenible.