La Festa Major de Vilafranca del Penedès d’enguany serà més inclusiva que mai, gràcies a la incorporació de noves mesures d’accessibilitat adreçades a col·lectius amb necessitats específiques. Aquestes iniciatives, fruit de la col·laboració amb diverses entitats, tenen com a objectiu que tothom pugui gaudir plenament de la festa.
Subtitulacions i Llengua de Signes Catalana
Una de les novetats més destacades és la subtitulació del pregó, una demanda històrica de persones amb sordesa i de l’associació ACAPPS. Aquesta mesura permetrà a aquest col·lectiu seguir el pregó de manera més còmoda i comprensible, gràcies a la col·laboració de l’associació i de l’empresa encarregada de la realització del pregó. A més, es manté la traducció a Llengua de Signes Catalana en altres actes com el pregonet i els balls parlats, garantint així l’accessibilitat a un públic més ampli.
Zones tranquil·les per a infants amb TEA i persones amb alta sensibilitat al soroll
Seguint l’èxit de l’any passat, es tornaran a habilitar zones tranquil·les durant la cercavila i la processó del dia 29. Aquests espais, ubicats en punts estratègics del recorregut, permetran a infants amb trastorns de l’espectre autista (TEA) i a persones amb alta sensibilitat al soroll gaudir de la festa en un ambient més tranquil i adaptat a les seves necessitats. En aquestes zones, el seguici festiu reduirà el volum de la música i els elements pirotècnics, facilitant així la participació d’aquest col·lectiu.
Un pas més cap a una festa major per a tothom
Amb aquestes noves mesures, Vilafranca del Penedès es consolida com un referent en l’organització de festes majors inclusives. La incorporació de subtitulacions, Llengua de Signes Catalana i zones tranquil·les demostra el compromís de l’Ajuntament per garantir que tothom, independentment de les seves capacitats, pugui gaudir plenament de la festa major.