
La creativitat i la destresa xocolatera s’han fusionat en una obra mestra que ha captivat el jurat del concurs “La Millor mona de Pasqua”, celebrat al Fòrum Gastronòmic de Girona. El mestre xocolater de L’obrador de Sant Tomàs, Jordi Ortíz, s’ha alçat amb el primer premi en la prestigiosa competició catalana amb una una reinterpretació de Groot, el popular superheroi, en xocolata.
Amb una habilitat excepcional, Ortíz ha modelat amb la tècnica de xocolata fang una representació detallada del carismàtic personatge de ficció. Groot, malgrat les seves arrels d’ogre, simbolitza noblesa i heroisme, valors que el mestre xocolater ha volgut destacar en aquesta obra. Més enllà de ser una figura de xocolata, aquesta creació serveix com a homenatge a les persones amb capacitats diverses que formen part de L’obrador de xocolata de Sant Tomàs, considerades per Ortíz com a autèntics superherois i heroïnes.
La tècnica de xocolata fang ha permès a Ortíz donar vida a aquesta representació amb una precisió impressionant. La textura similar al fang ha estat fonamental per recrear els detalls de la figura, des de la base feta amb ous de xocolata recoberts fins als petits detalls com l’ou de xocolata blanca sostingut per les mans de Groot.
El jurat, format per onze experts del món gastronòmic, incloent-hi el reconegut mestre pastisser del Celler de Can Roca, Jordi Roca, no va tenir cap dubte a l’hora de concedir el primer premi a aquesta obra d’art xocolatera. A més de la seva excel·lència tècnica, la profunditat del missatge de la creació ha estat decisiva per a la seva victòria.
El concurs, ara en la seva tercera edició, és organitzat per l’agència gastronòmica Sr. y Sra. Cake amb el suport de diverses empreses del sector, destacant Chocovic, Utilcentre, Dir Informàtica i la marca de farina Fills de Moretó. A més del reconeixement al millor ou o figura de xocolata, el concurs també premia la millor mona tradicional, destacant la riquesa i diversitat de la gastronomia catalana.