Dimarts, 20 febrer 2024
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAUna jove amb paràlisi cerebral reclama més presència de la Comunicació Augmentativa...

Una jove amb paràlisi cerebral reclama més presència de la Comunicació Augmentativa i Alternativa al sistema educatiu

L'activista Isabella Arias s’adreça al ministre Bustinduy durant l’acte “Somos personas con discapacidad” utilitzant una tablet

isabella arias jove amb paràlisi cerebral comunicació augmentativa i alternativa a l'educació
Isabella Arias amb Yolanda Díaz en un moment de l’acte // Foto: Confederació ASPACE

En un acte carregat d’emoció, Isabella Arias, una jove amb paràlisi cerebral i destacada activista pels drets de les dones i la infància amb discapacitat, ha defensat davant el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, que la Comunicació Augmentativa i Alternativa (CAA) tingui més presència al sistema educatiu perquè la infància amb discapacitat pugui tenir les mateixes oportunitats que la resta.

Utilitzant un dispositiu de Comunicació Augmentativa i Alternativa, en aquest cas, una tablet, Arias ha expressat durant l’acte “Somos personas con discapacidad” , organitzat pel propi Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, la seva satisfacció pel canvi històric que ha suposat la primera reforma social de la Constitució espanyola – l’article 49-  i ha enfatitzat que “som iguals a la resta de les persones i no valem menys”. La reforma constitucional destaca explícitament tant la infància com les dones amb discapacitat, marcant un precedent significatiu.

En un discurs apassionat, Arias ha afirmat: “Les nenes i els nens amb discapacitat volem que ens escoltin i ens tinguin en compte. Aquest canvi a la Constitució ens ajudarà a que es reconeguin millor els nostres drets”. La menció directa en la Carta Magna representa un avenç important per als defensors dels drets de les persones amb discapacitat.

D’altra banda, Arias ha subratllat que aquesta nova redacció potencia la visibilitat de les persones amb discapacitat a la societat, afirmant que “això és bo perquè ens coneguin millor”. També ha fet èmfasi especial en l’impacte a l’educació, destacant que la reforma potencia els drets dels menors amb discapacitat per garantir que tots puguin assistir a la mateixa escola, incloent-hi aquells que fan servir Comunicació Augmentativa i Alternativa.

Finalment, Isabella Arias ha insistit en la necessitat de continuar modificant altres lleis importants per a les persones amb discapacitat. Ha remarcat que, si la Carta Magna s’ha modificat amb èxit en aquest sentit, també es poden considerar altres reformes legals per adaptar-les a les necessitats d’aquest col·lectiu. La seva crida a l’acció destaca la importància de seguir treballant cap a una societat més inclusiva i justa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content