Dimarts, 19 octubre 2021
IniciRecerca i TecnologiaUn estudi identifica dues noves molècules amb potencial terapèutic contra l’Alzheimer

Un estudi identifica dues noves molècules amb potencial terapèutic contra l’Alzheimer

Són un punt de partida per al desenvolupament de nous medicaments

Investigadors de l’IDIBAPS han participat en un estudi interdisciplinari de la UB que ha identificat dues molècules potencials candidats per al tractament de la malaltia d’Alzheimer.

Es tracta de dues molècules marines, la meridianina i la lignarenona B, capaces d’alterar l’activitat de GSK3B, una proteïna associada a diverses malalties neurodegeneratives.

Els resultats d’aquest estudi permetran comprendre millor el funcionament de la molècula GSK3B i constitueixen un prometedor punt de partida per al desenvolupament de nous medicaments contra l’Alzheimer.

El treball, publicat a la revista Biomolecules, és el resultat de la col·laboració de dos equips de recerca de la UB amb la participació de Laura Llorach Parés i Conxita Àvila, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio), i d’Ened Rodríguez, Albert Giralt i Jordi Alberch, de l’IDIBAPS, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i de l’Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro). També hi han participat les empreses tecnològiques Molomics i Mind the Byte.

Segons els investigadors, es tracta d’una troballa molt rellevant ja que no és gens fàcil identificar noves molècules que puguin ser terapèutiques per a la malaltia d’Alzheimer, especialment amb dianes terapèutiques que han causat tanta decepció com GSK3B. Tot i així, Albert Giralt destaca que és només el principi: “Per confirmar el potencial d’aquestes noves molècules, el pas següent serà avaluar durant els propers un o dos anys si el tractament amb aquests fàrmacs millora la simptomatologia en models animals de ratolí de la malaltia d’Alzheimer i, en cas afirmatiu, més endavant intentar fer estudis clínics amb aquestes molècules”, conclou l’investigador.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES