Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVATrobada esportiva dels centres d’educació especial de Reus al Camp de Futbol...

Trobada esportiva dels centres d’educació especial de Reus al Camp de Futbol La Pastoreta

Organitzada per l’Ajuntament i l’empresa Reus Esport i Lleure, la jornada ha comptat amb la participació del Col·legi públic d'Educació Especial Alba, el Centre Educació Especial Font del Lleó i l'Escola Nostra Senyora del Mar

trobada esportiva centres eduació especial camp de futbol la pastoreta de reus
La programació esportiva ha estat àmplia i variada, adaptant les activitats per a totes les capacitats // Foto: Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Reus, a través de la col·laboració de diverses àrees municipals i l’empresa Reus Esport i Lleure, ha organitzat una trobada esportiva única en la seva mena aquest divendres, 10 de maig, al Camp de Futbol La Pastoreta. L’esdeveniment ha tingut com a protagonistes un centenar d’alumnes dels tres centres d’educació especial de la ciutat: el Col·legi públic d’Educació Especial Alba, el Centre Educació Especial Font del Lleó i l’Escola Nostra Senyora del Mar.

Aquesta trobada, que és ja una tradició des de l’any 2018, s’ha convertit en una part important del calendari escolar, amb una celebració cada trimestre en instal·lacions municipals. A més del Camp de Futbol La Pastoreta, una altra de les localitzacions destacades ha estat el Pavelló Olímpic Municipal. Els organitzadors han posat un èmfasi especial en utilitzar l’activitat física com a eina per fomentar la relació, la col·laboració i la cohesió entre els estudiants, treballant junts cap a un mateix objectiu.

Una de les principals virtuts d’aquestes trobades és la possibilitat que ofereixen als alumnes de interactuar amb companys d’altres escoles en entorns diferents, gaudint d’una àmplia gamma d’activitats esportives de qualitat. Aquesta experiència enriqueix l’entorn educatiu i social dels estudiants, permetent-los conèixer nous amics i compartir moments d’alegria i diversió a través de l’esport.

La iniciativa ha sorgit com a resposta a una demanda de les escoles, que volien planificar activitats conjuntes fora dels seus recintes educatius per fomentar la convivència entre els alumnes dels tres centres. Gràcies a aquesta trobada esportiva, s’ha creat un espai on els joves poden interactuar de manera natural i gaudir de l’esport sense barreres ni limitacions.

La programació esportiva ha estat àmplia i variada, adaptant les activitats per a totes les capacitats. Entre les activitats destacades es troben l’hoquei adaptat, proves d’atletisme, partits de futbol 7, jocs de pales, curses i activitats amb suport musical. Aquesta diversitat d’opcions ha permès que cada estudiant pugui participar en funció de les seves habilitats i interessos, fomentant així la inclusió i la participació de tots.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content