Dijous, 13 juny 2024
IniciSALUT MENTAL“Treball i salut mental: un vincle fonamental”, lema escollit per al Dia...

“Treball i salut mental: un vincle fonamental”, lema escollit per al Dia Mundial de la Salut Mental 2024

Salut Mental Espanya realitza un procés de votació popular amb 1.547 vots, dels quals el 32% trien aquesta opció d’entre les cinc presentades

treball i salut mental lema dia mundial salut mental
Al procés de votació es van presentar cinc propostes // Foto: Salut Mental Espanya

Un total de 1.547 vots han triat el lema per a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental 2024 a Espanya, que se celebra el proper 10 d’octubre. La Confederació Salut Mental Espanya aposta per una temàtica que posa de manifest la connexió crucial entre l’àmbit laboral i el benestar mental.

Una elecció participativa: Des de fa onze anys, Salut Mental Espanya obre la decisió del lema a la votació popular, fomentant la implicació de totes les persones vinculades a la salut mental. En aquesta edició, s’han rebut 1.547 vots, dels quals el 33,2% ha optat per “Treball i salut mental, un vincle fonamental”.

Un tema global i una aportació nacional: La Confederació ha participat activament en la selecció del tema global, proposant 3 de les 18 opcions plantejades per la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH). El lema definitiu s’alinea amb la proposta internacional “És hora de prioritzar la salut mental al lloc de treball”.

PUBLICITAT

Salut mental i treball: una relació bidireccional

El treball és un element clau per al benestar mental, però també pot ser una font d’estrès i problemes de salut. Salut Mental Espanya defensa la creació d’entorns laborals saludables i la lluita contra els estigmes que impedeixen la inclusió laboral de les persones amb problemes de salut mental.

Un pas més cap a la inclusió

La baixa taxa d’ocupació d’aquest col·lectiu és una barrera important per a la seva plena participació social. L’accés al treball permet a les persones amb problemes de salut mental desenvolupar-se com a ciutadans de ple dret i contribuir activament a la societat.

“Treball i salut mental, un vincle fonamental” servirà com a eix de la campanya que Salut Mental Espanya i les seves entitats membres prepararan per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental 2024. Un missatge que posa de manifest la necessitat d’unir esforços per promoure el benestar mental en el context laboral i avançar cap a una societat més justa i inclusiva.

PUBLICITAT

A més dels dos lemes més votats, les altres opcions que es van presentar van ser: Salut mental + Salut Laboral = Benefici global (18,9%); Salut mental laboral: Drets, empatia i benestar (18,6%); Salut mental amb benestar laboral (8,5%).

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content