Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciInclusió SocialEl Tramvia de Barcelona crea un portal de dades obertes per millorar...

El Tramvia de Barcelona crea un portal de dades obertes per millorar la mobilitat del servei

tram opendata mobilitat tranvia barcelona
El nou servei permetrà reutilitzar la informació del servei per tercers // Foto: TRAM

TRAM ha posat en funcionament TRAM Opendata, un nou portal web que ofereix el servei de dades obertes del Tramvia de Barcelona susceptibles de ser reutilitzades per tercers. Es tracta d’un servei a través de la xarxa amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació procedent de la infraestructura i el funcionament del Tramvia de Barcelona. Amb aquest nou recurs es pretén facilitar una major transparència informativa, fomentar la participació ciutadana, millorar la interoperabilitat entre serveis públics i promocionar el valor de les dades per a nous usos i serveis.

TRAM Opendata ofereix informació tant estàtica com dinàmica relacionada amb el funcionament del servei del tramvia. Principalment, permet facilitar i ampliar la col·laboració amb professionals desenvolupadors interessats en crear aplicacions en línia per a dispositius mòbils a partir de la infraestructura del tramvia (dades estàtiques) i del mateix funcionament del tramvia (dades dinàmiques).

Les dades estàtiques del Tramvia de Barcelona es poden descarregar des del portal en obert, el qual ofereix accés directe a informació actualitzada sobre línies, parades, connexions, oficines i punts de venda. Les dades dinàmiques del Tramvia de Barcelona són accessibles per qualsevol persona després d’emplenar un formulari de registre. Entre les dades dinàmiques que ofereix la plataforma destaca l’accés als horaris i funcionament dels tramvies en temps real.

Les actuacions en l’àmbit d’Open Data des de TRAM han estat constants en els últims anys, especialment, per atendre les peticions dels desenvolupadors informàtics per a la realització d’Apps. Les dades obertes del funcionament del Tramvia de Barcelona s’han incorporat en un ampli ventall d’aplicacions realitzades per organitzacions públiques i privades, entre les quals des taquen: Google Maps; AMB Mobilitat; Moovit; Bing Maps; MyBuslive.

Amb el projecte TRAM Opendata, a més de facilitar l’accés als desenvolupadors, es vol impulsar la tendència actual d’aprofundir en la “mobilitat com a servei públic”. La a digitalització de la societat està transformant el transport públic, i TRAM vol continuar impulsant la creació de noves plataformes de mobilitat integrades. Tot plegat, amb la finalitat de millorar les possibilitats d’informació i accés al transport públic, així com per millorar l’experiència dels usuaris del Tramvia de Barcelona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content