Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALTerritori finalitza les obres de millora de l’accessibilitat a l’intercanviador de Maragall...

Territori finalitza les obres de millora de l’accessibilitat a l’intercanviador de Maragall (L4 i L5)

Aquesta actuació ha finalitzat després de completar els treballs a l’estació de l’L5 i al passadís de connexió, amb un pressupost total de 14,4 milions d'euros 

obres accessibilitat intercanviador de maragall
A l’intercanviador s’han instal·lat ascensors // Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori ha culminat l’adaptació de l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5) a Barcelona, un pas important per millorar l’accessibilitat i la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta actuació ha finalitzat després de completar els treballs a l’estació de l’L5 i al passadís de connexió, amb un pressupost total de 14,4 milions d’euros finançats amb ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’intercanviador de Maragall és una peça fonamental de la xarxa de transport públic de Barcelona, connectant les línies L4 i L5 del metro. Amb més de 33.000 viatges cada dia, és un dels punts neuràlgics del sistema de transport de la ciutat.

Les obres recents han inclòs diverses millores significatives per a l’accessibilitat. A l’estació de l’L5, al carrer Ramon Albó, s’ha instal·lat un ascensor per a facilitar l’accés des del carrer fins al vestíbul, i s’ha reconfigurat l’espai interior per incorporar un ascensor que connecta amb el nivell de les andanes. Al passadís de connexió entre les estacions de l’L4 i l’L5, s’han eliminat les escales i s’han instal·lat dos ascensors per connectar els diversos nivells amb les andanes de l’L4. A més, s’ha realitzat un recrescut de les andanes de l’L5 per millorar-ne l’accessibilitat.

Els treballs d’adaptació de l’intercanviador de Maragall van començar el 2020 i han culminat amb èxit amb la finalització de l’estació de l’L5. Ja el 2022, l’estació de l’L4 va ser adaptada amb la substitució del vestíbul anterior per un de més ampli, la instal·lació d’ascensors i el recrescut de les andanes.

Amb aquestes obres, ara ja són 154 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona les que estan adaptades, suposant un 94,4% del total. Aquesta tasca continua la tendència d’incrementar l’accessibilitat del transport públic a la ciutat, fent-lo més inclusiu i accessible per a tothom. Això no només millora la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda, sinó que també afavoreix la integració social i la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content