TEB posa en marxa el programa d’acompanyament “Jo Decideixo” per fomentar el lleure inclusiu

Vol recolzar l’accés al lleure comunitari dels usuaris del centre

teb programa jo decideixo lleure inclusiu
Una de les activitats va ser veure un musical al Teatre Tívoli de Barcelona // Foto: Grup TEB

Des del passat mes de setembre, el Grup Cooperatiu TEB ha posat en marxa “Jo Decideixo”, un programa per fomentar el lleure inclusiu i normalitzat entre les persones usuàries del centre ocupacional, que ofereix acompanyaments i recolzament per facilitar l’accés al lleure comunitari.

Aquest servei abasta diferents accions, incloent l’acompanyament a activitats puntuals a la comunitat (festes populars, espectacles, restaurants…), la mediació per facilitar la participació en activitats organitzades inclusives (centres cívics, esportius), o la formació per a la inclusió en el lleure (aprendre un trajecte fins a un recurs, conèixer els equipaments propers…).

BANER_300X250

Des de que es va posar en marxa, prop d’una cinquantena de persones ja han gaudit d’aquest servei, participant en activitats tan diverses com o veure un musical al Teatre Tívoli, escoltar un concert al Palau Sant Jordi, anar a dinar a un restaurant japonès, viure un partit del Barça al Camp Nou, o conèixer una colla gegantera des de dins.

Aquest projecte compta amb el suport de la Fundació La Caixa, que assumeix tot el cost dels professionals de l’entitat que realitzen aquest servei.

“Jo decideixo” s’emmarca en l’ampli procés de transformació dels centres ocupacionals del TEB cap a un model centrat en la persona, en què els serveis s’adapten a les necessitats i desitjos de les persones usuàries i no pas al revés. El procés de canvi, assessorat i recolzat per la Federació Dincat-Plena Inclusió, pretén potenciar l’autodeterminació, l’apoderament i l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*