El Síndic reclama un accés per a persones amb mobilitat reduïda mentre durin les obres a l’estació de Granollers Centre

Recomana a Renfe que s’agilitzin els treballs de millora

obres millora estació de renfe granollers centre mobilitat reduïda
Passarel·la superior a l’estació de Granollers Centre // Foto: Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges ha considerat que les obres de millora que s’estan duent a terme a l’estació de Rodalies de Granollers Centre comporten una vulneració de drets per a les persones amb mobilitat reduïda i per als usuaris del servei amb equipatge o cotxets de nadons. Per aquest motiu, després de rebre diverses queixes i de demanar informació al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recomanat que s’habiliti un pas alternatiu al que s’està utilitzant, que, a diferència d’aquest, sigui accessible per a tothom.

Des del passat mes de març Renfe està duent a terme unes obres de millora de l’estació que consisteixen en la renovació del vestíbul, la incorporació de tres ascensors d’accés a les andanes i el recreixement de les andanes. Aquestes millores permetran que les instal·lacions siguin totalment accessibles.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Mentre l’operadora ha habilitat una passarel·la superior, no accessible per a persones amb mobilitat reduïda, per connectar les andanes i ha col·locat cartells informatius en què aconsella utilitzar les estacions més properes per evitar els problemes d’accessibilitat.

La resolució del Síndic també s’ha enviat a l’Ajuntament de Granollers, que ja està treballant per tal de cercar la millor solució en la mesura de les seves competències, de forma coordinada amb el Síndic.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

1 Comentaris

 1. Estos ascensores son para carritos de bebé, personas con muletas, personas que se desplazan en silla de ruedas, personas de avanzada edad, en resumen personas con movilidad reducida. El constante uso de los mismos originan importantes averias que dejan a estos colectivos sin alternativa de acceso.

  ¡RESPETEN EL CARTEL. RESPETEN NUESTROS DERECHOS!
  Hemos decidido hacer efectivo nuestro derecho de USO EXCLUSIVO hasta las 13h.
  ¡SI PUEDES, VES POR LA ESCALERA, TOMA CONCIENCIA!

  No sentimos las molestias, nos vemos obligados a tomar los ascensores.

  Asamblea de Diversidad Funcional de Barcelona

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*