Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciInclusió LaboralSIFU reclama un pla de contingència social per ajudar a les persones...

SIFU reclama un pla de contingència social per ajudar a les persones més vulnerables

La Fundació fa meses de debat amb els Serveis Socials de diferents Ajuntaments

persona amb síndrome de down treballant col·lectiu vulnerable
La crisi del coronaviurs ha tingut un impacte laboral negatiu en els col·lectius més vulnerables // Foto: Grupo SIFU

La Fundación Grupo SIFU es va reunir la setmana passada amb els Serveis Socials de diferents ciutats d’Espanya, entre elles Barcelona, per tenir una radiografia de la situació social generada per la crisi del coronavirus, i conèixer les principals iniciatives que les institucions locals estan posant en marxa per donar suport a les persones més vulnerables, amb l’objectiu de buscar solucions eficaces conjuntament.

Aquesta aproximació a la realitat social ha fixat com a punt de partida que la crisi ha tingut un impacte laboral negatiu que està afectant en major mesura a les persones depenents i amb discapacitat.

banner newsletter oferta 50%

Entre les principals conclusions a ressaltar es troba la bretxa digital, que en aquesta crisi s’ha fet més patent per al col·lectiu de persones grans que, sobretot en zones rurals, ha limitat l’accés a serveis de primera necessitat com la compra en línia.

Una altra conclusió important és la manca d’atenció residencial a persones amb problemes de salut mental que evidencia la necessitat d’un pla d’atenció individualitzada a la llar, ja sigui a través de professionals o de voluntaris; per assegurar el suport psicològic i acompanyament emocional, així com el control de medicació per evitar brots o descompensacions, posant especial èmfasi en la prevenció de suïcidis.

Com a conclusió final, tots els participants concorden que és primordial buscar plans d’orientació i ocupació locals (reinvenció de nous llocs de treball com a controladors de pàrquing, subvencions a l’ocupació d’afectats per COVID-19, etc.) com a solució per minimitzar l’impacte negatiu de la desocupació en aquest grup de població i en elles han d’estar implicades entitats de tercer sector, serveis socials, cossos de seguretat i la societat en general.

Per aquest motiu, la Fundación Grupo SIFU ha fet una crida a les parts implicades per desenvolupar un pla de contingència social que augmenti les partides pressupostàries d’emergència i que agilitzi el lliurament d’ajuts a les famílies.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content