Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALSegueix encallat el conveni dels Centres Especials de Treball pel tancament de...

Segueix encallat el conveni dels Centres Especials de Treball pel tancament de les taules salarials del 2018

campanya 25N diba
cets taules salarials conveni
Una de les concentracions recents per reclamar solucions a les Administracions // Foto: Fundació el Maresme

La negociació del conveni col·lectiu dels Centres Especials de Treball (CET) per a persones amb discapacitat física i/o sensorial segueix estancada perquè la patronal FECETC (Federació Catalana de Centres Especials de Treball) i els sindicats UGT i CCOO no es posen d’acord en el tancament de les taules salarials de l’any 2018.

Les dues parts s’han reunit en diverses ocasions per matar el tema -la última el 26 de març- però sempre s’han trobat amb el mateix escoll: l’increment salarial del conveni.

En aquesta darrera reunió, la part sindical va presentar fins a tres propostes d’increments salarials per al 2018: un increment del 7%, del 4%, i finalment, una pujada del 3% més un dia de lliure disposició, sumant les 6 hores ja pactades més 2. La patronal, per la seva part, va proposar un increment salarial de l’1,5% i reduir el còmput de la jornada anual a 1.754 hores. Ni uns ni els altres van acceptar aquestes condicions.

Per a la Federació d’Educació de CCOO i la Federació de Serveis Públics de la UGT, és inadmissible l’actitud de la patronal, només interessada en complir els mínims d’increments salarials per tal de no tenir problemes legals en compliment del salari mínim interprofessional (SMI) i les exigències administratives per cobrar les subvencions.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

En canvi, la FECETC assenyala que l’increment del SMI en els darrers anys, i sobretot, el darrer del 22,3%, han provocats uns costos salarials molt elevats que dificulten molt la viabilitat dels CETs “que treballen amb preus de mercat, per lo que si volen mantenir preu i valor han de seguir sent competitius”, com assegura Miquel Vidal, gerent de la patronal.

En realitat lo que vol la patronal “és tancar l’any 2018 perquè sinó es genera més deute, i poder afrontar lo abans possible el 2019”, com ha assegurat Julio Martínez, membre de la junta directiva de FECETC que ha participat durant els darrers anys a les negociacions del conveni.

De moment no hi ha convocada una nova reunió de la taula negociadora, encara que està previst que el tema es tanqui en els propers dies o setmanes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Es indignant que parlant d’un sou miním de només 900 euros con si això fos una panacea encara hi hagin tans problemes per signar els convenis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content