
Les populars patates de Sant Tomàs continuen expandint-se i, des d’aquest dilluns 19 de maig, presenten la seva primera varietat de gust: patates fregides amb pebre negre. Aquest nou producte es podrà comprar a la botiga en línia de l’entitat, a la cafeteria de Sant Tomàs, al taller botiga de Vic i en els establiments habituals on ja es comercialitzen les patates originals. Aquest llançament representa el primer gust que desenvolupa l’entitat gairebé tres anys després de la sortida al mercat de les seves primeres patates, que actualment tenen presència a gran part del territori català, a través de les principals cadenes de supermercats, i també a Andorra.
Aquesta nova incorporació a la gamma de productes amplia les oportunitats d’inserció laboral per a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, que són el motor del projecte social de Sant Tomàs. Segons el director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, “per nosaltres és molt important donar a conèixer aquesta nova referència i també el projecte social que hi ha al darrere de les nostres patates fregides”.
Les patates amb pebre negre són elaborades per les persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a l’entitat a l’obrador de Manlleu. En la seva producció, es mantenen els ingredients de qualitat que caracteritzen les patates de Sant Tomàs, com l’oli d’oliva verge arbequina i la sal del delta de l’Ebre, i s’hi afegeix el toc distintiu del pebre negre. L’entitat va optar per aquesta referència amb l’objectiu d’oferir una proposta totalment orgànica i sense cap tipus d’additiu artificial. En paraules d’Aceves, “el pebre és una espècie que ens permet créixer i mantenir els nivells de qualitat”.
L’envàs d’aquest nou producte reflecteix la creativitat de l’estudi d’art i disseny de Sant Tomàs, Autèntic, que ha estat l’encarregat de dissenyar les lletres de “pebre negre” que es poden apreciar a la bossa. Ricard Aceves expressa la seva satisfacció amb aquest treball: “N’estem molt satisfets, ja que això posa en valor el talent i les capacitats de totes les persones i més concretament les vinculades al nostre estudi d’art”.