Sant Tomàs acull una jornada per a empresaris sobre la integració laboral de persones amb discapacitat

Organitzada per la fundació d’empresaris FemCAT

jornada sant tomàs empresaris integració laboral discapacitat
La jornada va tenir lloc a Centre Ocupacional de Calldetenes // Foto: Sant Tomàs

Diferents empresaris que ja ocupen persones amb discapacitats i els seus testimonis van centrar la jornada “Integració laboral de les capacitats diverses” que es va fer aquest dijous a la tarda al Centre Ocupacional de Sant Tomàs a Calldetenes, organitzada per la fundació privada d’empresaris FemCAT, impulsora d’iniciatives pel desenvolupament econòmic i social de Catalunya.

Als testimonis d’empresaris com Josep Santacreu, conseller delegat de DKV, Núria Basi, presidenta del grup Basi, o Cristóbal Colón, fundador de la Fageda, s’hi van afegir els de treballadors amb diferents capacitats, com Anna Vives, de la Fundació Itinerarium, Mercè Cunill, de Tac Osona, o Javier Oña, de DKV Integralia.

BANER_300X250

En l’acte va intervenir el president de FemCAT, Pau Relat, que va afirmar que “la competitivitat no està renyida amb contractar gent amb capacitats diverses” i va animar les empreses “a perdre la por de contractar persones amb discapacitat”. Relat va recordar que la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat en edat de treballar és només del 36% (INE, 2015). El president de FemCAT també va agrair a Sant Tomàs haver acollit i col·laborat amb la jornada i va felicitar l’entitat pel 50 aniversari i per la tasca que ha dut a terme tot aquest temps per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Per part de Sant Tomàs, van intervenir el president, Toni Ramírez, i el director general, Ricard Aceves, per aportar l’experiència de Sant Tomàs en la integració laboral de persones amb discapacitat des del centre especial de treball Tac Osona i des del servei de formació i inserció laboral Eina.

La jornada va tenir també una vessant reivindicativa per part de la FemCAT, que va aprofitar per fer una crida perquè els empresaris catalans incrementin la seva capacitat de generar oportunitats laborals per a persones amb capacitats diverses, trencant l’actual sostre de vidre de la quota de reserva de plantilles del 2%.

Va cloure la jornada el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, que va destacar “la importància de la inserció laboral de les persones amb discapacitat per fer un país més just socialment”. Vidal va reconèixer la tasca que es fa als CETs i a les entitats que fan inserció a l’empresa ordinària, i va explicar que la Generalitat té la intenció d’incrementar-ne el suport. A més, també es va comprometre a vetllar pel compliment de l’obligació legal per part de les empreses de més de 50 treballadors de contractar almenys un 2% de persones amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*