S’amplien les vies d’obtenció del grau del 45% per accedir a la jubilació anticipada en les persones amb discapacitat

Es podran sumar altres discapacitats i els factors socials

gent gran discapacitat jubilació anticipada
Aquesta resolució de l’INSS obre més opcions per a la jubilació anticipada // Foto: Arxiu

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha dictat una resolució que flexibilitza en alguns suposats l’accés a la jubilació anticipada de treballadors amb discapacitat amb un grau mínim del 45%.

Pel que es refereix a la manera de determinar el grau del 45 per cent establert al decret reial 1851/2009, de 4 de desembre, aquest grau mínim podria resultar, fins ara, de la valoració en menys del percentatge d’una dolència de les enunciades a l’article 2 d’aquesta norma (relació tasada de discapacitats d’origen que donen dret a aquesta modalitat de jubilació).

BANER_300X250

Però a partir d’ara també es pot arribar a un 45 per cent, si es té acreditat un 33 per cent sobre la base d’una d’aquestes discapacitats de partida, i se li sumen altres percentatges de discapacitat derivats d’afeccions o discapacitats diferents de les reflectides en aquest decret reial, o fins i tot, a conseqüència de la valoració de factors socials complementaris.

D’aquesta manera el còmput del 45% mínim requerit per obtenir aquesta prestació es flexibilitza, obrint altres possibilitats per accedir-ne als treballadors amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*