Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIAS’amplia el termini per sol·licitar l’habilitació professional per a personal auxiliar d’atenció...

S’amplia el termini per sol·licitar l’habilitació professional per a personal auxiliar d’atenció a persones amb dependència sense formació

La Resolució DSO/4387/2023, publicada el 21 de desembre de 2023, amplia els terminis en relació amb les habilitacions professionals establertes per l’Ordre TSF/216/2019 fins el 31 de desembre de 2024

habilitació professional auxiliar persones amb dependència

El Govern de la Generalitat ha prorrogat el termini per sol·licitar l’habilitació professional per al personal auxiliar d’atenció a persones amb dependència sense formació. D’aquesta manera fins al 31 de desembre de 2024 es poden fer sol·licituds d’habilitació professional, ja sigui excepcional per als professionals amb experiència laboral, o provisional per a aquells que no compleixin els requisits per obtenir l’habilitació excepcional.

La Resolució DSO/4387/2023, publicada el 21 de desembre de 2023, amplia els terminis en relació amb les habilitacions professionals establertes per l’Ordre TSF/216/2019, que regula la qualificació i l’habilitació del personal auxiliar d’atenció a persones en situació de dependència. Així doncs, s’estableixen nous terminis i requisits per sol·licitar l’habilitació professional.

D’acord amb aquesta resolució, els professionals que puguin acreditar una experiència laboral com a auxiliar d’atenció a persones en situació de dependència d’almenys tres anys abans del 31 de desembre de 2023 poden sol·licitar l’habilitació excepcional, sempre que hagin treballat un mínim de 2.000 hores en aquest àmbit.

En cas de no tenir aquesta experiència, s’ha de poder demostrar una experiència laboral en aquest àmbit i un mínim de 300 hores de formació relacionada amb les competències professionals requerides.

Els professionals que no compleixin els requisits per obtenir l’habilitació excepcional poden sol·licitar l’habilitació provisional, sempre que tinguin experiència laboral com a auxiliar d’atenció a persones en situació de dependència assolida abans de la data de presentació de la sol·licitud.

L’atorgament de l’habilitació provisional exigeix el compromís de participar en processos d’avaluació i acreditació de competències professionals o d’obtenir certificats de professionalitat o títols de formació professional en el termini de 12 mesos des de la data d’atorgament de l’habilitació. En cas contrari, l’habilitació provisional deixarà de tenir efectes al cap de 12 mesos.

Es recomana sol·licitar l’habilitació professional mitjançant el tràmit en línia. No obstant això, també es pot fer presencialment per mitjà de la Xarxa d’oficines de Gestió Empresarial (OGE o OGE-Cambra), prèvia cita i amb la documentació necessària. Aquesta pròrroga permetrà a un major nombre de professionals accedir a l’habilitació necessària per exercir en aquest àmbit.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content