Renovació a Barcelona del conveni per impulsar la cessió d’habitatges buits per destinar-los a lloguer social

Per la Fundació Habitat3 i el Consorci de l’Habitatge

habitatges buits lloguer social
L’objectiu del conveni és incorporar nous pisos destinats a lloguer social // Foto: Wikimèdia Commons

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona, (format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya) ha renovat el compromís amb la Fundació Hàbitat3 per continuar amb el programa de captació d’habitatges buits de particulars per destinar-los a lloguer social.

La renovació del conveni de col·laboració, signat amb la Fundació Hàbitat3, i impulsat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, permetrà continuar durant els propers 4 anys el Programa de Cessió d’Habitatges. Aquest projecte, que s’emmarca en l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, preveu la captació d’habitatges buits i la cessió d’aquests habitatges al Fons de Lloguer Social per tal que es destinin a la Mesa d’Emergència i al Servei Primer la Llar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El conveni es concreta en l’aportació per part de les dues administracions que formen part del Consorci de l’Habitatge de Barcelona d’un total de 19 milions d’euros en 4 anualitats (15 els aporta l’Ajuntament de Barcelona i 4 la Generalitat de Catalunya), i en l’aportació d’1,6 milions per part de la Fundació Hàbitat3, per al desplegament d’aquest projecte.

L’objectiu d’aquest nou conveni i per tant, de la renovació del programa de cessió d’habitatges, és captar un total de 426 habitatges de privats perquè els cedeixin durant la vigència del conveni. D’aquests 426 habitatges, un total de 350 es destinen a la Mesa d’Emergència, mentre que els altres 76 es destinaran al Servei Primer la Llar.

BANER_300X250

El Programa de Cessió d’Habitatges preveu que la Fundació Hàbitat3 formalitzi la cessió de pisos buits amb els propietaris d’aquests pisos, propietaris que rebran una contraprestació econòmica per aquesta cessió. La Fundació també gestionarà el lloguer de l’habitatge cedit, a famílies que seran seleccionades mitjançant un procés tutelat pel Consorci de l’Habitatge de Barcelona per tal que compleixin els requisits per poder accedir a un habitatge social.

El programa també inclou la possibilitat de rehabilitar els habitatges cedits, obres de les quals se n’ocuparà la Fundació i que es repercutiran sobre el cànon a pagar al propietari del pis, fins al 80% del cost de les obres. L’altre 20% l’assumeix el programa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*