Dimarts, 20 febrer 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALRenfe millorarà l’accessibilitat a l’estació de Rodalies Santa Perpètua de Mogoda-La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat a l’estació de Rodalies Santa Perpètua de Mogoda-La Florida

Entre altres millores, es construiran diferents rampes i un ascensor adaptat

façana estació santa perpetua de mogoda-la florida
Façana de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida // Foto: Google Maps

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia R3 de Rodalies per adaptar-la a la normativa exigida vigent. La companyia inicia els tràmits de licitació de l’actuació que compta amb un pressupost de 3,2 milions d’euros i un període d’execució aproximat de 16 mesos una vegada s’iniciïn els treballs.

Per dotar d’accessibilitat l’estació, s’executarà un nou edicle adjacent a l’edifici, amb rampes i ascensor adaptat; mentre que es prolongarà la longitud de l’andana fins als 210 metres. També es realitzaran treballs per eliminar el desnivell a l’andana, s’instal·larà una nova marquesina i es renovarà la il·luminació i els paviments per millorar-ne la seguretat i l’accessibilitat. Finalment, s’adequaran els espais interiors existents a l’actual edifici per adaptar-los a les necessitats tècniques i comercials.

L’estació una de les dues amb què compta aquest municipi del Vallès Occidental i hi passen cada dia 1.116 viatgers. L’altra estació, construïda per Renfe i inaugurada el 25 de juny de 2022, dóna servei a la línia R8 i és utilitzada per 340 viatgers diàriament.

Transformen Rodalies

L’actuació s’emmarca al projecte Transformem Rodalies, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei. La iniciativa contempla programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària; incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

En matèria d’accessibilitat, Renfe està executant les obres per posar al dia estacions estratègiques de la xarxa com són les d’Arc de Triomf, Molins de Rei, Mollet-Sant Fost, Ocata o Vacarisses-Torreblanca. La inversió global d’aquestes cinc actuacions s’acosta als 20 milions d’euros. A aquestes, a més, cal afegir les obres d’accessibilitat finalitzades els tres darrers anys a estacions com Bellvitge, Cerdanyola Universitat, Vacarisses o Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content