Rafael Ribó: “Restituir el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual és la reparació d’un greuge”

El Síndic va emetre el 2015 una resolució que recomanava una revisió

rafael ribó greuge dret vot persones discapacitat intel·lectual
Rafael Ribó en una trobada amb representats de DINCAT // Foto: síndic de greuges

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va expressar ahir la seva satisfacció davant la reforma de la Llei electoral que el Congrés de Diputats acaba d’aprovar i que permetrà que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin exercir el seu dret de vot.

El Síndic va emetre una resolució el 2015 en què recomanava una revisió i una reforma de la legislació perquè totes les persones amb discapacitat tinguessin el dret a votar i a participar en la vida pública. També recomanava que la limitació dels drets en els processos d’incapacitació fos aplicada de manera restrictiva, és a dir, en proporció a les necessitats de protecció de la persona. Aquesta iniciativa va sortir arran d’una queixa que li va plantejar la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (DINCAT).

BANER_300X250

En el marc de l’actuació d’ofici oberta, el Síndic exposava que hi havia 4.000 persones discapacitades que no podien exercir el dret de vot a Catalunya i va suggerir a les autoritats catalanes i estatals, per mitjà del Defensor del Poble, que adoptessin mesures per complir la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, ratificada per l’Estat espanyol el 2007 i, per tant, de compliment obligat. En concret, aquestes mesures implicaven que es modifiqués la normativa electoral per garantir el vot a les persones amb discapacitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*