Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDISCAPACITATPubliquen una guia per detectar l’envelliment prematur en persones amb discapacitat intel·lectual

Publiquen una guia per detectar l’envelliment prematur en persones amb discapacitat intel·lectual

Ajuda a detectar els símptomes i ofereix recomanacions sobre com abordar el seu tractament

envelliment prematur persones amb discapacitat intel·lectual
Persona gran amb discapacitat intel·lectual // Foto: Plena Inclusió Madrid

Plena inclusió Madrid ha publicat una guia per ajudar a detectar signes d’envelliment prematur en persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, que a més ofereix recomanacions sobre com abordar-ne el tractament.

ICF23_Baner Financament-300x600

Amb el títol ‘Orientacions per transformar els suports a persones en procés d’envelliment’, es dirigeix a professionals que donen suport a persones adultes, per ajudar-los a identificar l’envelliment prematur en aquestes persones i proposar eines i estratègies per a la intervenció.

El director general de Plena Inclusió Madrid, Javier Luengo, va destacar la importància d’aquesta guia per identificar i diferenciar quins canvis en les persones es deuen a la discapacitat i quins al seu procés d’envelliment.

“És fonamental abordar el procés d’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament identificant els símptomes propis d’aquesta nova etapa vital a la vida de les persones, per poder proporcionar els suports necessaris i donar resposta a les seves demandes”, ha assenyalat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La guia, que ha estat elaborada per una representació del grup d’experts ‘Buena Vejez’ de Plena Inclusión Madrid, del qual formen part professionals de 22 de les seves entitats membres, s’estructura en diversos apartats per facilitar-ne la consulta i el maneig.

Juntament amb conceptes que contextualitzen la intervenció, s’identifiquen els signes de l’envelliment, es fan recomanacions per a l’avaluació i la valoració de la persona i es proporcionen eines, recursos i productes de suport per acompanyar-les de manera personalitzada.

Segons Luengo, aquest document “és fruit de la preocupació de Plena Inclusión Madrid per garantir una qualitat de vida plena en les persones amb discapacitat intel·lectual més grans, en totes les seves dimensions”.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content