Programa d’ajuts a Terrassa perquè els comerços puguin millorar la seva accessibilitat

La Llei estableix el 4 de desembre com a data límit per complir amb la normativa

logo terrassa programa accessibilitat comerços
Logo de Terrassa Accessible // Foto: Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa va aprovar al Ple Municipal del passat 29 de juny un programa d’ajuts per a l’execució d’obres d’accessibilitat als establiments comercials, dins l’estratègia del consistori d’aconseguir l’accessibilitat universal de la ciutat.

La finalitat d’aquesta convocatòria és, segons recull el mateix text de les bases, “garantir el dret de tothom d’accedir a totes les activitats, eliminant les barreres arquitectòniques que hi dificulten l’accés, i a la vegada promocionar i facilitar al petit i mitjà comerç la millora dels seus establiments per tal que qualsevol persona pugui accedir-hi i ser-ne client potencial”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els ajuts estan destinats a tots els establiments comercials, de restauració o de serveis de la ciutat, de menys de 150 m2, que facin obres per adaptar-se a la legislació vigent en matèria d’accessibilitat. Igualment, les bases aprovades pel Ple estableixen que “l’import de la subvenció no ultrapassarà del 50% del cost acreditat de l’obra, amb un màxim de 1.500€”. L’Ajuntament destinarà a aquesta convocatòria  un total de 50.000 €, una quantitat que també marca el límit d’ajuts concedits.

Segons ha constatat l’Ajuntament, actualment el 65% dels establiments comercials de la ciutat no compleixen amb els criteris d’accessibilitat que marca el Reial Decret 1/2013 sobre drets de les persones amb discapacitat i inclusió social que, d’altra banda, estableix el 4 de desembre de 2017 com a data límit perquè “els espais i les edificacions existents que siguin susceptibles d’ajustos raonables acompleixin l’accessibilitat”.

BANER_300X250

Aquesta és una vella reivindicació de les entitats que formen part de la Comissió d’Accessibilitat, i s’emmarca dins de les tasques impulsades pel desenvolupament del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, signat l’any 2012.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*