Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATProcés participatiu per aconseguir una planificació anticipada de les decisions en salut...

Procés participatiu per aconseguir una planificació anticipada de les decisions en salut mental

programes inserció laboral persones trastorn mental
El seminari té l’objectiu de poder elaborar una guia d’actuació // Foto: Ajuntament de Barcelona

Avui al Palau Macaya, la Federació Salut Mental Catalunya celebra el seminari “Planificació de les decisions anticipades en salut mental”, una jornada de treball que pretén iniciar el camí en la creació d’una guia per garantir i respectar al màxim les preferències, els desitjos i les voluntats de les persones amb problemes de salut mental de manera prèvia a una situació on pugui ser qüestionada la seva capacitat per decidir.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contextualitzar els models de les decisions anticipades en salut mental en el marc de la garantia dels drets humans i des d’una perspectiva terapèutica, i analitzar quines són les dificultats amb què ens trobem a l’hora d’aplicar-los i quines són aquelles bones pràctiques que ens poden servir com a referents.

Durant la jornada, més d’un centenar d’agents clau del sector de la salut mental i jurídic del país, entre les quals hi haurà persones amb experiència pròpia en salut mental, familiars, treballadors/es socials, educadors/es socials, professionals de la psicologia, la psiquiatria i la justícia, PSI (programa de seguiment individualitzat) i sanitat comunitària, participaran en grups de treball aportant idees, valoracions i propostes sobre la situació actual a Catalunya, i analitzaran les dificultats i oportunitats existents.

A l’inici de la jornada, es comptarà amb la participació de professionals de la salut i la sanitat pública d’Andalusia, que explicaran el model andalús de la planificació de les decisions anticipades en salut mental, un referent a l’estat espanyol, que ja funciona a través d’una guia que s’està implementant amb el suport del grup de drets humans del Plan Integral de Salud Mental en Andalucía.

El seminari que es fa avui tindrà una segona part al mes de novembre, quan s’intentarà elaborar un full de ruta amb propostes concretes sobre la matèria.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content