Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciCULTURAPresenten tres projectes a Reus per a fer l’art i la cultura...

Presenten tres projectes a Reus per a fer l’art i la cultura més accessibles a les persones amb discapacitat

Team of art, Accessible culture i Curability estan impulsats per OpenEurope i DomSpain

signe del bucle magnètic als museus de la generalitat
Senyal de bucle mgnètic a l’entrada d’un museu // Foto: gencat

L’entitat OpenEurope i el centre d’educació i formació professional per a adults, DomSpain, van presentar la setmana passada a Reus els projectes Team of art, Accessible culture i Curability, que pretenen fer més accessible la cultura per a tothom. 

En concret, el projecte Team of art “proposa facilitar a totes les persones amb discapacitat cognitiva, visual, auditiva i motriu l’accessibilitat als museus i l’adaptació de les visites”.

De la mateixa manera, Accessible culture aposta no només per permetre l’accés, sinó també per gaudir del patrimoni cultural sense limitacions, a través de la comunicació augmentativa alternativa, que “consisteix en eines, sistemes i estratègies que ajuden una persona a comunicar-se quan no és capaç de fer-ho de manera efectiva a través de la parla”.

Per acabar, el projecte Curability “vol millorar l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat, així com millorar la formació i la capacitació de les persones que treballen en l’àmbit de la cultura”.

La presentació d’aquests projectes a diferents col·lectius de la ciutat  tenia l’objectiu d’unir forces i crear sinergies per a fer l’art i la cultura més accessibles.

En l’acte va intervindre la presidenta de la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona, Emilia Altarriba, que va fer èmfasi que, al llarg de la història, “la cultura ha servit per crear, per destruir, per prohibir i per obstaculitzar, però també ha estat i és una eina per permetre que les persones es puguin expressar”.

També va comptar amb la intervenció de la presidenta de l’Associació Superat de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista de Reus, Mònica Bellido, acompanyada de Pere. “L’art i la cultura són importants per socialitzar, un aspecte en què les persones amb autisme s’han d’esforçar, és a dir, han de treballar les relacions socials”, va afirmar la presidenta.

En aquest sentit, va recalcar que, si bé “des de l’associació treballem la comunicació amb pictografia, que pot servir tant per comunicar com per reforçar el llenguatge en persones amb autisme, encara en l’àmbit cultural hem de continuar treballant per aconseguir l’accessibilitat a través de la pictografia”.

L’entitat també remarca “no només poder visitar museus o anar a la biblioteca i trobar llibres amb pictografia, sinó poder gaudir de la cultura i contribuir que altres gaudeixin”. Així, en el torn de paraula, Pere va avançar que “crearem un element festiu inclusiu perquè des de l’associació considerem la cultura fonamental”.

A l’acte també va assistir l’artista Natan Tarragó, afiliat a l’ONCE i col·laboradora del projecte Artistas Diversos, qui va exposar algunes obres referents en l’art inclusiu.

Font: Diari de Tarragona

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content