Es presenten i s’intercanvien experiències de les Taules de Salut Mental a la Casa del Mar

Es van crear el 2004 i actualment existeixen 21 en tot el territori

experiències èxit taules salut mental
Durant la jornada es va produir una taula rodona // Foto: Salut Mental Catalunya

La Federació Salut Mental Catalunya, impulsora de les Taules de Salut Mental, va organitzar el passat 3 de novembre la jornada “Espai de Treball: Les Taules de Salut Mental. Intercanvi d’experiències i presentació dels indicadors per millorar la seva eficàcia“, que va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona.

La jornada va estar inaugurada per la directora de la Federació SMC, Marta Poll, va presentar la ponència “Les Taules de Salut Mental. Un model de creació, gestió i manteniment de taules de concertació en l’àmbit de la salut mental“, i per la Directora del Pla director de salut mental i addiccions, Cristina Molina, que va destacar el valor de les accions conjuntes que posen a la persona en el centre del model comunitari en l’atenció en salut mental.

BANER_300X250

El codirector d’Spora Sinergies. Consultora Psicosocial, Noel García, va presentar la ponència “Sistema de seguiment i avaluació de les Taules de Salut Mental de Catalunya“. La jornada va servir també per presentar la nova eina creada per Spora i la Federació SMC “Taules de Salut Mental de Catalunya Indicadors de seguiment i avaluació“.

L’espai de treball va continuar amb una taula rodona en la qual es van presentar experiències d’èxit a Catalunya portades des de les Taules de Salut Mental que hi ha actualment a Catalunya, impulsades des de la Federació SMC. Podeu consultar les fitxes d’una vintena d’aquestes experiències en el document “Taules de Salut Mental. Experiències d’èxit“. L’intercanvi d’experiències va estar moderat per Noel García i va comptar amb la participació de Mònica Carrilero, tècnica d’incidència de la Federació SMC, que va parlar sobre els aprenentatges dels anys que les Taules porten en marxa des d’una visió global.

D’altra banda es van presentar tres experiències a les Taules d’intercanvis. Concretament van ser: “Sentir salut mental”, experiència a les biblioteques, a càrrec de Muntsa Miñana, tècnica auxiliar de biblioteques de Santa Coloma de Gramenet, i de Laura Jareño i Maribel Catalán, membres d’Activament Gramenet; “Formació a la Guàrdia Urbana de Reus”, a càrrec de Mònica Aresté, responsable del projecte Activa’t per la salut mental al Camp de Tarragona; i “Guies de salut mental per les comarques de Lleida”, a càrrec de la directora de l’Associació Alba de Tàrrega, Maite Trepat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*