Es presenten unes polseres amb codi QR per a identificar malalts d’Alzheimer que es perdin

En una campanya conjunta dels Mossos d’Esquadra i la FAFAC

polseres qr malalts alzheimer perduts
Les polseres porten el logotip dels Mossos d’Esquadra i la FAFAC // Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra i la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) han presentat la campanya de proximitat i sensibilització “Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer”, dissenyada conjuntament i que consisteix en la realització de diverses accions i eines per millorar la seguretat de les persones amb Alzheimer i els seus familiars.

Una de les accions d’aquesta campanya ha estat la presentació d’una polsera identificativa amb codi QR que porta el logotip dels Mossos d’Esquadra. Serveix perquè si una persona amb Alzheimer es perd o es desorienta, la polsera facilita al ciutadà o al policia que la trobi les dades bàsiques de contacte del cuidador (nom i telèfon) a més de contenir informació d’interès del malalt. La FAFAC ha fet una previsió de 2.000 polseres i s’encarregarà de la seva venda i distribució a les seves AFA.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Dins d’aquestes noves accions, també s’inclou la distribució d’un nou tríptic “Què fer quan una persona amb Alzheimer es perd?” per part dels grups de proximitat amb consells de seguretat dirigits als familiars i cuidadors sobre com actuar quan es perd o desapareix una persona amb Alzheimer. La FAFAC farà 10.000 exemplars i els grups de proximitat faran difusió d’uns 3.000 exemplars a través dels casals, centres cívics i entitats de persones grans dels seus municipis.

La presentació de la campanya es va fer en un acte celebrat a la Casa del Mar que va comptar amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, l’inspector Albert Oliva, i la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernàndez.

BANER_300X250

En una taula rodona en què va participar la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero es va tractar com garantir la seguretat de les persones. “Hem de prevenir per protegir les persones amb Alzheimer però sense invalidar-les”, va apuntar Fernández. En aquest sentit, el major va ressaltar que “és un orgull col·laborar amb col·lectius vulnerables, amb la gent gran, i centrarem tots els esforços possibles en ajudar-los. Aquests projectes són l’ADN del cos de Mossos d’Esquadra, treballar per la ciutadania i la proximitat”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*