Presentació de l’informe ‘L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016’ a DIXIT Girona

Està elaborat per la UAB, Obertament i Spora Sinergies, SCCL

dixitcat presentació informe estigma salut mental
La presentació es farà el proper 18 de maig // Foto: DIXITcat

El proper 18 de maig DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall acollirà la presentació de l’informe ‘L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016’, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Obertament i Spora Sinergies, SCCL, que ha explorat i identificat els factors psicosocials relacionats amb l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb un trastorn mental a Catalunya.

La presentació de l’informe anirà a càrrec d’Aleix Caussa, psicòleg social i codirector de Spora Sinergies, SCCL, que mostrarà com l’estudi pretén donar visibilitat a aquest tipus de comportaments discriminatoris per evitar-ne el silenci i l’ocultació social. Després de la xerrada es lliuraran els premis del II Concurs de Relats Marià Casadevall en el qual s’han presentat textos que tracten l’estigma en salut mental com a temàtica principal.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El 80% dels catalans amb trastorn ha estat discriminat per raó de la seva salut mental: burles, escarni, agressió física o sexual, rebuig o sobreprotecció són alguns dels comportaments discriminatoris que pateix aquest col·lectiu en l’àmbit laboral, educatiu, sanitari social o familiar.

Per assistir a l’acte, que serà de 17 a 19 h, cal inscripció prèvia.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*