Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciEntitatsPresentació del llibre 'Els Camins de la llum' de Coia Valls sobre...

Presentació del llibre ‘Els Camins de la llum’ de Coia Valls sobre la vida del creador del sistema Braille

COIA BOTI H
Enric Botí i Coia Valls aquest matí // Foto: ONCE

Aquest matí s’ha presentat a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, el llibre Els camins de la llum, de Coia Valls, l’increïble novel·la que explica la història inspiracional de Louis Braille. A l’acte va participar també Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

És l’any 1809 quan el petit Louis Braille té un desafortunat accident i es queda cec amb tan sols tres anys d’edat. Llavors, iniciarà el seu íntim pelegrinatge a les fosques amb un únic propòsit: accedir al coneixement mitjançant la lectura. Louis Braille va canviar la història d’aquells que estaven condemnats a ser els marginats del poble i que, gràcies al seu alfabet en relleu de 6 punts, van tenir accés a la cultura i l’educació. El seu legat arriba a l’actualitat. 

Els Camins de la Llum és, sens dubte, la novel·la més ambiciosa de la Coia Valls: una història de superació que impressionarà tant als seguidors de la ficció històrica com als amants d’aquells llibres que ens inspiren a ser millors. Una novel·la ideal pels qui van caure enamorats amb Les cendres d’Àngela i que al mateix temps, ens recorda a l’obra de Dickens i al seu personatge Oliver Twist.

L’obra de Coia Valls s’integra totalment en un tema social com és la ceguera: no es tracta solament d’explicar la història de Louis Braille sinó de mostrar la revolució que va suposar la creació de l’alfabet. És tanta la seva implicació social que l’ONCE Catalunya ha mostrat el màxim suport a l’obra: “ens hem casat amb aquesta història”, afirma Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ ONCE Catalunya.

El Braille és un sistema de lectoescriptura imprescindible en l’educació dels 7.500 nens i joves espanyols (1.500 a Catalunya) i l’ONCE és el major impulsor de l’ús del Braille a Catalunya i a tot Espanya. A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels més de 72.000 afiliats, la Biblioteca Digital ONCE (BDO), que compta amb un fons documental de gairebé 55.000 títols, dels quals 30.910 estan disponibles en format d’àudio digital accessible (Daisy) i 24.698 en format Braille. De totes les obres de la Biblioteca, més de 4.000 són en català. Durant 2017, el Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO) ha produït un total de 3.542 obres noves, de les quals 1.901 van ser en Braille i 1.641 en so.

Els Camins de la Llum es publicarà el mateix dia en castellà, català, braille i àudio digital accessible. Com diu l’Enric Botí, “això és el que ens agradaria que passés sempre, cada vegada que es publiqui un llibre perquè així estaria disponible per a tothom”.

Coia Valls (Reus, 1960) és escriptora però també treballa com a pedagoga terapeuta i logopeda. Les seves obres han assolit un gran èxit en vendes i en massa crítica, i fins i tot el llibre El mercader (2012) ha estat traduït a diversos idiomes. Totes les seves obres també han estat adaptades al teatre. Coia Valls torna ara amb la seva obra més prometedora.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content