Dimecres, 19 gener 2022
IniciInclusió SocialEs presenta un projecte de vela inclusiva per fomentar l’esport de les...

Es presenta un projecte de vela inclusiva per fomentar l’esport de les persones amb discapacitat

projecte vela inclusiva persones diversitat funcional
El Barcelona International Sailing Center va acollir la jornada de presentació // Foto: Federació Catalana de Vela

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president de la Federació Catalana de Vela (FCV), Xavier Torres, van presentar el passat cap de setmana el projecte Vela Inclusiva davant del col·lectiu de diversitat funcional. Es tracta una iniciativa emmarcada en el Pla d’actuacions per a la promoció de la pràctica d’activitat física i l’esport inclusiu que el Govern català ha tancat fruit del procés participatiu previ a l’elaboració del Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya.

La presentació de la iniciativa va tenir lloc dissabte durant una jornada d’esport inclusiu, celebrada a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center (BISC), a Sant Adrià de Besòs, al final de la qual els assistents van poder navegar en embarcacions adaptades per fer un petit tast de l’esport de la vela.

Gerard Figueras va exposar el contingut del Pla d’actuacions per a la promoció de la pràctica d’activitat física i l’esport inclusiu. Els objectius del Pla són millorar l’accés a la pràctica d’activitat física i esport per a les persones amb diversitat; redefinir els recursos i els serveis des de la perspectiva de les persones usuàries i de les seves necessitats, incrementant l’autonomia de les persones; establir criteris d’optimització, de coordinació dels recursos existents i de cooperació entre els organismes públics i les entitats privades, i vetllar per l’acompliment de la legislació i l’adequació entre la normativa vigent i els objectius generals d’aquest Pla.

Sota els principis d’autonomia personal, qualitat de vida, igualtat d’oportunitats i normalització de la pràctica, els eixos de treball es centren en les infraestructures accessibles –treballant per suprimir les barreres arquitectòniques en instal·lacions esportives i a les platges-, la promoció i acompanyament de la pràctica de l’activitat física i l’esport –impulsant, entre d’altres, el programa específic de vela inclusiva-, i la formació dels responsables tècnics de les activitats.

Pel que fa al projecte Vela Inclusiva, promogut conjuntament per la FCV i la Secretaria General de l’Esport, comença a ser ja una realitat al llarg del litoral català, com va explicar Xavier Torres, amb un total de 10 escoles de vela amb instal·lacions adaptades i activitat actual de vela adaptada a cada col·lectiu. Es tracta, doncs, d’una iniciativa de responsabilitat social que treballa des d’una perspectiva integradora per a la normalització en l’accés i la pràctica de la vela per a tothom per tal de garantir la igualtat d’oportunitats.

Gerard Figueras feia una valoració “molt satisfactòria” de la jornada d’esport inclusiu, amb la qual “mostrem el compromís del Govern de desenvolupar la millora de l’esport inclusiu a Catalunya”. El secretari general de l’Esport va felicitar la Federació Catalana de Vela per l’organització de l’activitat i la va posar com a “exemple d’implicació per afavorir l’accés a l’activitat física i l’esport no competitiu de les persones amb discapacitat“.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content